top of page

1 Decembrie 1918-2019. Speranță și soluții pentru renașterea neamului românesc…

Care este cel mai frumos dar pe care românii îl pot oferi patriei la ceas aniversar? SPERANȚA. Iată darul meu pentru voi:

Chiar în timp ce scriu aceste rânduri liderii de opinie din spațiul public românesc postează doar lamentări, anateme și armaghedoane existențiale. Prăbușire, destrămare, dispariție, umilință, hoție, golănie, trădare, batjocură și deznădejde. Ca de obicei 99% din articolele domniilor lor descriu problemele și doar 1% prezintă soluții.

Era o vreme binecuvântată în care aniversarea era prilej de bucurie, speranță și planuri de viitor. În amintirea acelor timpuri REFUZ astăzi să mă lamentez și vă trimit în dar o poveste plină de SPERANȚĂ și SOLUȚII.

La 1919, Charles de Gaulle, cel ce urma să devină legendarul președinte al Franței, pe atunci doar căpitan, scria: ”O Românie Mare și o Polonie Mare sunt absolut necesare pentru a stăvili ofensiva bolșevică spre inima Europei”. Acest motto luminează epocala realizare a românilor și, nu întămplător, stă de strajă pe prima pagină a monumentalei teze de doctorat în istorie a lui Corneliu Vadim Tudor.

Uriașele cutremurări ale plăcilor tectonice sociale crează oportunități pentru cei pregătiți să profite de ele. România a putut profita de valul EUROPEI NAȚIUNILOR datorită unui cumul fericit de patriotism, valori individuale și circumstanțe geopolitice.

La 1918 OMUL a sfințit locul.

Iată câțiva din URIAȘII care construiau în acei ani România Mare pentru noi (nu, nu vorbesc despre clasa politică).

Toate domeniile vieții românești erau reprezentate, România era deja Mare cu mult înainte de a fi recunoscută ca atare de împrejurările istorice. Cred cu putere că masa critică de românism nu a fost creată de politicieni ci de efervescența creatoare existentă atunci în TOATE domeniile de activitate.

Ion Agârbiceanu (prozator) Grigore Antipa (biolog și întemeietor de școală) Victor Babeș (medic și savant) Constantin Bacalbașa (ziarist și memorialist) Alexandru Brătescu-Voinești (prozator) Ioan Cantacuzino (medic și om de știință) Grigore Cherchez (arhitect și inginer) N.D. Cocea (ziarist și romancier) George Coșbuc (poet) Nichifor Crainic (poet, publicist și doctrinar) Miron Cristea (primul Patriarh din istoria României) Victor Eftimiu (scriitor) Gala Galaction (scriitor) Onisifor Ghibu (publicist și pedagog) Constantin Giurescu (istoric) Emil Hațieganu (profesor) Nicolae Iorga (istoric) Ion Jalea (sculptor) Ștefan Minovici (chimist și farmacist) Constantin Moisil (numismat și istoric) Iacob Negruzzi (profesor) C. I. Nottara (actor) Octav Onicescu (matematician) Dimitrie Paciurea (sculptor) Ermil Pangrati (matematician și inginer) C. I. Parhon (medic) Vasile Pârvan (istoric) Nicolae Paulescu (cercetător, savant) Cincinat Pavelescu (epigramist și jurist) Cezar Petrescu (scriitor și publicist) Petru Poni (chimist, pionier al mineralogiei) Emil Racoviță (savant și explorator) Anghel Saligny (inginer, constructor și om de știință) Ioan Slavici (scriitor) Barbu Ștefănescu Delavrancea (scriitor) Ionel Teodoreanu (scriitor) Duiliu Zamfirescu (scriitor)

Iată doar 37 de OAMENI din sutele și miile de simboluri românești care puneau la acea vreme pietrele la temelia României Mari.

Acești OAMENI au făcut posibil visul României Mari iar politicienii au profitat de conjunctura favorabilă creată de valul Europei Națiunilor și au adus neamul românesc în hotarele sale istorice.

Astăzi, la peste un veac de la acel ev binecuvântat, așteptăm în zadar soluții de la clasa politică. Soluțiile trebuie să vină zi de zi, în toate domeniile de activitate, de la fiecare dintre noi.

Clasa politică nu se naște din neant ci din rândurile poporului român. Adevărata școală politică se face în primii ani de viață, în FAMILIE, la școală și în comunitatea fiecăruia. Acolo avem nevoie de dascăli patrioți, avem nevoie de mame iubitoare de neam, avem nevoie de tați muncitori și curați la suflet.

Clasa politică este rezultatul vieții de la sat, vieții din familie și din școală. Acolo vom da bătălia pentru renașterea neamului românesc.

Așa cum putem observa din scurta selecție de nume de mai sus, rezervorul politic românesc era asigurat de TOATE domeniile vieții sociale. Din acele familii iubitoare de neam, curate sufletește și educate au urcat în istorie marile nume ale oamenilor de Stat care au făurit o Românie Mare.

Acolo ne este salvarea și acum.

Globalizarea nu a început peste noapte și din neant. Tot înspre familie și școală și-au îndreptat tunurile și globaliștii progresiști neomarxiști de astăzi. Acolo trebuie să ne luptăm pentru România noastră.

Propuneri concrete:

1. Lansarea de micro cursuri de vară, opționale, în care să se studieze NATURA UMANĂ, INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ și TRADIȚIILE ROMÂNEȘTI.

2. Repararea și întreținerea monumentelor istorice pe bază de voluntariat.

3. Donație națională pentru înființarea unui post de Televiziune cu caracter istoric, educativ și naționalist.

4. Publicarea de manuale de istorie cu caracter naționalist.

5. Cursuri online despre ONOARE, DEMNITATE și PATRIOTISM.

6. Susținere financiară pentru înființarea de publicații online cu caracter educativ naționalist.

7. Înființarea de echipe itinerante care să ia țara la pas prin sate și comune. Discuții cu oamenii, fluturași cu texte naționaliste, organizare de ajutor local pentru reparații de monumente istorice, case memoriale și chiar ajutor pentru cei săraci care nu-și pot repara singuri stricăciunile din gospodării.

8. Încurajarea întrajutorării, a voluntariatului pentru cauze românești și promovarea celor care se implică activ în aceste proiecte.

9. Cursuri și conferințe la nivel național prin care să se explice că succesul Globalizării este posibil doar prin protejarea și promovarea caracterului NAȚIONAL al popoarelor.

Putem începe această luptă oricând, oriunde și la orice vârstă.

Putem începe acasă, la școală, la muncă, în țară sau străinătate,

Putem începe cu un telefon dat unui prieten care ni se poate alătura.

Putem începe cu o discuție în familie despre acest subiect.

Putem începe printr-o întâlnire cu prietenii.

Putem începe prin schițarea primelor capitole ale unui manual istoric nou.

Putem începe prin scrierea unui plan de afaceri pentru o Televiziune pe internet (la început).

Putem începe prin găsirea unor locuri ieftine pentru tabere naționaliste pe perioada verii.

Există un număr nelimitat de opțiuni dragii mei însă trebuie să începem ASTĂZI.

Clasa politică nu poate naște asemenea focare de civilizație românească dar NOI PUTEM.

Nu la vot se dă lupta pentru neam ci în familie și în școală!

Hai să mai sfințim odată locul acesta!

La Mulți Ani Românii mei dragi.

Noi suntem România și noi o putem salva.

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

#neamulromanescnemuritor

13
1 view0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page