top of page

2020 ANUL ROMÂNISMULUI. 15 Februarie. Ziua 46. Independența financiară, Regula 5. În viață riscul nu

2020 ANUL ROMÂNISMULUI. 15 Februarie. Ziua 46. Independența financiară, Regula 5. În viață riscul nu este bidimensional ci depinde de circumstanțele personale. Din ciclul “Independența financiară este arma cea mai eficientă împotriva globalizării”.

Succesul nostru în viață depinde de calitatea deciziilor pe care le luăm iar fiecare decizie reprezintă un RISC.

Cu toate astea oamenii știu extrem de puțin despre RISC și despre cum acesta poate determina rezultatul oricărei decizii.

Oamenii sunt învățați să privească riscul dintr-un singur unghi:

“Cu cât risc mai mult cu atât poate crește câștigul sau pierderea. Pot și eu să fac ce au făcut alții”.

În realitate însă cei mai de succes semeni ai noștri privesc riscul ca pe un element strict DEPENDENT de situația personală pe care o avem în momentul luării unei decizii.

Pentru a înțelege această capcană vă voi spune o poveste chiar despre voi.

Acum cinci zile am lansat pe această pagină un nou subiect. Timp de câteva zile discutăm despre obținerea independenței financiare.

La început am adăugat și câteva fotografii și comentarii despre George Soros și am avut zeci de mii de cititori și sute de redistribuiri pe grupuri.

De îndată însă ce am aprofundat subiectul educației despre bani și despre cum putem deveni independenți financiar cititorii au început să dispară.

Se pare că dacă nu scriu despre politica zilei, scandaluri și furăciuni de la PNL, PSD, USR, UDMR, guvern sau președinție, oamenii sunt puțin interesați de orice altceva.

În acest caz cititorii au interpretat “riscul” de a-și cheltui timpul citind despre bani în funcție de CIRCUMSTANȚELE lor personale și nu lucid, realist. Au decis că regulile prin care pot atinge independența financiară nu sunt importante sau interesante.

Aceștia sunt oameni cu datorii, angajați pe salarii mici și trăind de pe azi pe mâine. Stresul acestei realități de viață NU LE PERMITE SĂ GÂNDEASCĂ RAȚIONAL ȘI PE TERMEN LUNG. Acești oameni caută peste tot soluții rapide, texte scurte și aparent eficiente pentru rezolvarea “peste noapte” a situației lor.

Pentru că nu sunt independenți financiar și nici nu au exercițiul gândirii libere acești oameni iau decizii eronate când este vorba de orice fel de risc.

În realitate EDUCAȚIA este dificilă, ia timp și cere efort și sacrificii. Independența financiară este rezultatul acestui proces și deschide calea reformării societății românești în direcții benefice tuturor.

Apropo de subiectul de azi, asumarea de riscuri de orice fel, este esențial să cunoașteți în ce situație personală vă aflați în momentul deciziei.

De exemplu, una este să vă dați demisia dintr-un post bine plătit când aveți în cont rezerve pentru un an de zile și alta dacă nu aveți nici un ban pus deoparte și datorii pe deasupra.

Decizia de a demisiona este aceeași pentru ambele persoane însă CONSECINȚELE sunt foarte diferite deși teoretic situația este similară.

Alt exemplu, faptul că în străinătate se câștigă mai bine decât în România conduce la concluzia că muncind în afara țării putem obține un standard de viață mult superior. În realitate TOTUL DEPINDE DE CIRCUMSTANȚELE FIECĂRUIA DIN NOI. Plecarea la muncă pe bani mai mulți afară din țară este un risc ce depinde de multe variabile ca familie, vârstă, starea de sănătate, educație, situația financiară prezentă și chiar curaj.

Astfel, de azi înainte luați în considerare circumstanțele voastre personale atunci când luați decizii.

Nu vă comparați cu alții pentru că suntem cu toții diferiți.

Ce face vecinul nostru cu ușurință poate fi imposibil de copiat de noi din varii motive.

Ce fac străinii de sute de ani nu putem copia noi într-o generație.

RISCUL DEPINDE DE CIRCUMSTANȚELE PERSONALE.

Luptați pentru independența voastră financiară și astfel veți judeca rațional și lucid deciziile riscante din viață.

Țineți aproape și ne va fi mai bine!

_____________ \\\\ //// ___________

Neamul românesc va renaște iar noi vom învinge cu armele educației, ale iubirii de neam și ale curățeniei sufletești!

Distribuiți aceste postări pentru ca toți românii cu inima română să ni se alăture în 2020, ANUL ROMÂNISMULUI.

Dacă această pagină va fi blocată găsiți toate materialele scrise la mine pe bogdanvasile.blog iar materialele video pe YouTube pe pagina Bogdan Vasile Despre Vremuri.

Trăiască Nația!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Commentaires


bottom of page