top of page

2020 ANUL ROMÂNISMULUI. 16 Februarie. Ziua 47. Independența financiară, Regula 6. Căutați surse alte

2020 ANUL ROMÂNISMULUI. 16 Februarie. Ziua 47. Independența financiară, Regula 6. Căutați surse alternative de educație financiară. Din ciclul “Independența financiară este arma cea mai eficientă împotriva globalizării”.

Puțini oameni înțeleg că ”școala” este un concept infinit mai larg decât locul unde mergem de voie sau de nevoie câțiva ani la începutul vieții.

La întrebarea ”Ce ne învață școala pentru a avea succes financiar?” imensa majoritate a oamenilor dau răspunsuri greșite. Fac asta pentru că și ei la rândul lor au trecut prin același sistem școlar pur teoretic, întotdeauna perimat și mereu la mâna puterii politice a vremii.

Din păcate pentru noi toți sistemul școlar nu este independent și mai ales nu este neinteresat.

Copiii sunt viitorul unei națiuni și cei care controlează un stat au interese directe de a modela tânăra generație pentru PRODUCȚIE și nu pentru creație.

Lumea are nevoie de mult mai mulți ANGAJAȚI decât de antreprenori iar școlile sunt finanțate ori de stat ori de filantropiști cu interese concrete în a ține oamenii la nivelul de muncitor (oricare ar fi rolul acestora într-o firmă).

În perioada noastră formativă, până la 25 de ani, primim sfaturi teoretice de la oameni care nu au experiență practică în domeniul financiar.

Iată câteva exemple care vă vor ajuta să înțelegeți capcana în care intrăm încă de la început:

– Profesori care dau sfaturi de business fără să fi avut vreodată afacerea lor. – Părinți plini de datorii care dau sfaturi copiilor lor în legătură cu calea de urmat pentru a face și a acumula bani.

Ce reiese din cele de mai sus este faptul că suntem educați de oameni puțin potriviți pentru a face asta în domeniul financiar. În aceste condiții șansele noastre de a deveni independenți financiar sunt aproape nule și doar norocul sau un talent special ne pot aduce succesul în acest domeniu.

Profesorii din școli se află evident în mijlocul unui conflict de interese generat de faptul că sunt plătiți de stat sau de filantropiști pentru a ”recita o partitură” comandată de cei care-i plătesc direct prin salarii, prime, vacanțe, pensii și un loc de muncă foarte călduț.

Părinții noștri, deși bine intenționați, se află tot în mijlocul aceluiași conflict de interese pentru că sfaturile lor sunt afectate de EMOȚIE. Aceștia sunt partizanii propriei experiențe de viață și fac ce CRED ei că este spre binele nostru. Din nefericire, un părinte cu datorii, angajat de-o viață și fără experiență financiară de succes nu a demonstrat în viața reală că poate fi un MENTOR pe subiecte de independență financiară.

Ce putem face?

Trebuie să fim conștienți că adevărata educație financiară poate începe doar după ce terminăm studiile.

Trebuie să căutăm MENTORI printre cei care DEJA SUNT INDEPENDENȚI FINANCIAR. MENTORII trebuie să fie oameni de succes în afaceri, oameni care nu au datorii și care au reușit în lumea reală dincolo de teoria școlii.

Descoperiți-vă mentorii citind biografii, mergând la conferințe pe teme de afaceri, vizionând excepționalele conferințe TED (www.ted.com) și întâlnindu-vă direct cu astfel de ÎNVINGĂTORI.

MENTORII ne pot arăta calea spre independența financiară pentru că și ei au reușit în acest domeniu. Au reușit în viața reală, în ciuda greutăților și a greșelilor proprii. Cei mai mulți dintre ei sunt echilibrați emoțional, cunosc natura umană și sunt mânați în viață de PASIUNEA pentru excelență.

Învățați de la ei și veți fi mai aproape de succes.

Țineți aproape și ne va fi mai bine!

_____________ \\\\ //// ___________

Neamul românesc va renaște iar noi vom învinge cu armele educației, ale iubirii de neam și ale curățeniei sufletești!

Distribuiți aceste postări pentru ca toți românii cu inima română să ni se alăture în 2020, ANUL ROMÂNISMULUI.

Dacă această pagină va fi blocată găsiți toate materialele scrise la mine pe bogdanvasile.blog iar materialele video pe YouTube pe pagina Bogdan Vasile Despre Vremuri.

#anulromanismului

Trăiască Nația!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page