top of page

2020 ANUL ROMÂNISMULUI 17 Ianuarie. Ziua 17 Oamenii nu văd cu ochii ci cu CREIERUL. Binecuvântare și

2020 ANUL ROMÂNISMULUI 17 Ianuarie. Ziua 17 Oamenii nu văd cu ochii ci cu CREIERUL. Binecuvântare și blestem. Aici se află unul din secretele războiului hibrid împotriva neamului românesc.

Este deja demonstrat științific faptul că ochii sunt doar ferestrele prin care informația ajunge la creier.

Această informație este apoi descifrată iar creierul DECIDE ce ”vedem” în funcție de:

– convingeri – rutinele din subconștient – circumstanțele personale de loc și de timp

Cu alte cuvinte noi oamenii nu vedem realitatea ci o proprie versiune a sa în funcție de educația noastră și de circumstanțele în care ne aflăm.

Alfred Korzybski, un cunoscut om de știință din prima jumătate a secolului al XX-lea a lansat teoria Semanticii Generalizate și a explicat acest concept printr-o expresie care ne ajută să înțelegem mecanismul prin care suntem manipulați.

”The map is not the territory”.

”Harta nu este același lucru cu teritoriul pe care îl descrie”.

Adică ce credem noi este o INTERPRETARE A CREIERULUI și nu realitatea.

Printre alte multe teste similare iată un experiment foarte interesant efectuat pe un grup de vorbitori de limbă engleză care a venit să confirme acest lucru.

Acestora li s-a pus în față șirul de litere de mai jos și au fost întrebați ce mesaj conține.

Înainte de a citi vă rog pe cei care cunoașteți limba engleză să încercați să intrați în joc și să vedeți dacă găsiți mesajul ascuns.

Citiți și vedeți care este mesajul care vă vine în minte imediat, în primele secunde după citire.

Iată șirul de cuvinte:

”SUCCESSISNOWHERE”

Opriți-vă din citit și încercați să găsiți mesajul ascuns. Ați citit? Ați găsit vreun mesaj?

În mod surprinzător au existat două mari categorii de răspunsuri.

Într-o categorie se înscriu cei care au găsit mesajul:

SUCCESS IS NOWHERE (succesul nu există)

În cea de-a doua categorie se înscriu cei care au găsit mesajul:

SUCCESS IS NOW HERE (succesul este prezent aici și acum)

Și mai surprinzător a fost faptul că mulți din cei care au ”găsit” mesajul negativ erau în general pesimiști și fataliști pe când cei care au ”găsit” mesajul pozitiv erau optimiști, voluntari și încrezători în forțele proprii.

Iată cum aceeași cantitate de informație a fost descifrată complet diferit la nivelul cortexului și a generat două emoții diametral opuse ÎN FUNCȚIE DE CONVINGERILE PROPRII ȘI NU DE REALITATE.

În practică așa se face că citim doar anumite comentarii și nu căutăm realitatea ci doar confirmări ale convingerilor noastre.

De îndată ce devenim partizanii unei opinii ”orbim” complet din punct de vedere cognitiv pentru că al nostru creier FILTREAZĂ și elimină automat orice informație neconformă cu ”harta” noastră, cu părererea noastră.

Drama este că acest convingeri nu sunt ale noastre ci ne-au fost inoculate de familie, societate și educatori. De îndată ce le adoptăm ca rutine în subconștient ele DEVIN OCHELARI DE CAL și nu mai vedem nimic alternativ.

Suntem ”educați” în mod sistematic să nu mai facem copii (valul LGBT), să nu mai iubim naționalismul (valul globalist), să credem că omenirea este cauza încălzirii globale (marea afacere a taxelor pe amprenta de carbon), să credem că a noastră clasă politică ne vrea binele (PSD, PNL, USR, UDMR, PMP, etc…), să credem că America ne este aliat (parteneriatul strategic), să credem că educația din școală ne pregătește pentru viață (nimic despre inteligența emoțională și natura umană), să credem că suntem împărțiți în comuniști și capitaliști, în localnici și diaspora, în tineri și bătrâni, în deștepți și proști (propaganda # rezist), etc…

Vă las pe voi să adăugați mai multe la lista mea de mai sus.

Ne petrecem viața adoptând ideile altora și apoi folosindu-le ca o cârpă cu care ne legăm la ochi și astfel pășim în viață.

Pe același calapod suntem condiționați să devenim partizanii unor mișcări politice total antiromânești și să sprijinim lideri de opinie ticăloși, neromâni sau vânduți străinilor.

Vestea bună este că de îndată ce devenim conștienți de propria vulnerabilitate putem decide să privim mult mai critic ce vedem, auzim și citim.

Atenție la tot ce vă poate crea emoție pentru că în acel moment vă condiționează creierul să ”vedeți” doar o latură a realității așa cum este ea interpretată de alții.

Așa cum citim zilnic pe această pagină, învățați să vă puneți întrebări inteligente, fiți conștienți că atunci când urmăriți programele TV creierul vibrează pe frecvențe mai scăzute, pe unde Alpha deci sunteți mult mai ușor de convins și manipulat, căutați întotdeauna să aflați cine profită de pe urma unei idei sau acțiuni și niciodată să nu credeți promisiunile oamenilor politici, căutați ÎNTOTDEAUNA FAPTELE din trecut și nu vorbele lor.

În încheiere am un cadou pentru cei care mă citiți regulat.

Pentru a exemplifica și mai mult acest concept am atașat articolului de astăzi câteva fotografii de test. Priviți la fiecare pe rând și scrieți pe hârtie ce vedeți în primele secunde.

Este important să scrieți ce vedeți ÎN PRIMELE SECUNDE, prima reacție pe care o aveți.

Apoi petreceți mai mult timp și căutați și alte mesaje ascunse. Va fi o experiență foarte interesantă, vă promit.

În subsolul acestui articol voi adăuga soluțiile acelor imagini dar vă rog, încercați să intrați în joc și să experimentați.

La nivel științific realitatea este, evident, mult mai complexă iar mecanismele de condiționare la nivel neuronal sunt greu de controlat.

Ce trebuie noi să învățăm însă este faptul că suntem cu toții, cu mic, cu mare, produsul unui permanent asediu informațional care ne formează convingerile. De îndată ce adoptăm o idee sau un om politic devenim ”orbi” și nu mai privim realitatea cu ochi critic.

La nivel fundamental noi oamenii CREDEM CE NI SE SPUNE SĂ CREDEM.

Personal, am lansat acest proiect, 2020 ANUL ROMÂNISMULUI, pentru că am decis să cred că EDUCAȚIA VA SALVA NEAMUL ROMÂNESC.

Pe mâine (în subsolul articolului găsiți soluțiile la fotografii).

Educația ne face puternici!

Neamul românesc va renaște iar noi vom învinge cu armele educației, a iubirii de neam și a curățeniei sufletești!

Țineți aproape și ne va fi mai bine.

Distribuiți aceste postări pentru ca toți românii cu inima română să ni se alăture în 2020, ANUL ROMÂNISMULUI.

Dacă această pagină va fi blocată găsiți toate materialele scrise la mine pe bogdanvasile.blog iar materialele video pe YouTube pe pagina Bogdan Vasile Despre Vremuri.

Toate aceste postări pe facebook sunt legate prin #anulromanismului

Trăiască Nația!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

Soluții la fotografii 1. În imagine sunt desenate două femei, una bătrână și una tânără. Bătrâna are nasul mare și coroiat și privește în jos înspre stânga. Nasul coroiat este de fapt obrazul stâng și bărbia tinerei.

2. Săgețile au exact aceeași lungime dar liniuțele de la extremități le fac să pară diferite.

3. Privită normal fotografia arată un om bătrân iar dacă priviți cu capul în jos apare o prințesă tânără.

4 Triunghiul alb nu există decât în creierul nostru el nefiind desenat absolut deloc

5. Craniul nu există decât în mintea noastră. Acolo sunt doi îndrăgostiți care se sărută.

6. Bătrânii care se privesc sunt doar în mintea noastră, în realitate noi privind la doi oameni care sunt așezați, cel din dreapta chiar cântând la chitară.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Comments


bottom of page