top of page

2020 ANUL ROMÂNISMULUI 20 Ianuarie. Ziua 20 75% din populație declară că nu crede în mass media. Atu

2020 ANUL ROMÂNISMULUI 20 Ianuarie. Ziua 20 75% din populație declară că nu crede în mass media. Atunci de ce este aceasta atât de influentă? Natura noastră umană o ajută din plin.

Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului, din cadrul Universității Oxford din Marea Britanie, a publicat un studiu în care arată cum 75% din populație crede că informațiile furnizate de mass media nu separă FICȚIUNEA de FAPTUL REAL.

Cu alte cuvinte, mass media nu publică fapte ci OPINII ale altor oameni în legătură cu niște fapte. Această regulă se aplică la media scrisă, vorbită, mediul TV și rețelele sociale online.

Pentru a înțelege diferența dintre fapt și opinie opriți-vă din citit și priviți fotografiile atașate.

În prima apare William, Ducele de Cambridge, moștenitorul coroanei britanice, la ieșirea din maternitatea unde Kate, soția lui tocmai născuse al treilea copil al lor.

Prima ipostază este surprinsă în așa fel încât William pare că le arată degetul mijlociu în mod obscen celor prezenți.

A doua ipostază arată realitatea și anume că William le arăta oamenilor TREI degete simbolizând faptul că are deja trei copii.

FAPT: William este lângă o mașină și are mâna ridicată.

OPINIE: Unghiul din care privim și ce anume știm despre circumstanțele care au prilejuit acea fotografie.

Interesant, așa e?

Cea de-a doua fotografie pe care am atașat-o arată un tânăr palestinian în timpul unui conflict de stradă cu israelienii.

În prima ipostază acesta pare că este în plină acțiune de luptă dar privind la cea de-a doua ipostază observăm că era mai mult o ședință foto, judecând după numărul de fotografi care-l înconjurau.

Revenind la studiul Institutului Reuters, concluzia este că așa numitele “știri” care ajung la noi prin mass media sunt de foarte slabă calitate, nu sunt verificate, sunt dictate de cei care finanțează acel canal media și reprezintă OPINII și nu FAPTE.

Digi24, RealitateaTV, Antena3, ProTV, DCNews, RomaniaTV, Ziare.com, Adevărul, Evenimentul Zilei, Libertatea, facebook, instagram, twitter și tot restul canalelor mass media operează conform aceluiași principiu:

Informații partizane, nimic altceva decât opinii deghizate în fapte și lansate în spațiul public pentru manipularea opiniei publice în interesul celor care le controlează.

Dacă acceptăm această stare de fapt atunci cum se face că mass media continuă să fie atât de influentă?

Simplu, NOI oamenii îi dăm această putere prin natura noastră.

În momentul în care discutăm o “știre” cu prietenii automat dăm acelei informații puterea propriei reputații și oamenii ne cred pe cuvânt.

În mod similar atunci când redistribuim o minciună sau OPINIA altora în spațiul public aceasta are confirmarea, girul, celui care o retrimite și astfel știrea este adoptată necritic de cei care o primesc.

Cu cât audiența este mai ignorantă cu atât impactul este mai rapid și mai larg.

Cu cât OPINIA este distribuită de mai mulți oameni aceasta devine FAPTĂ și se rostogolește în mentalul colectiv ca și CERTITUDINE.

Iată mai jos câteva reguli de protecție împotriva manipulărilor mass media:

1. Nu credeți nimic din ceea ce citiți și doar jumătate din ceea ce vedeți cu proprii ochi. Aparențele sunt înșelătoare.

2. TOATE canalele media reprezintă interesele partizane ale celor care le finanțează.

3. Canalele media sunt afaceri și de aceea pun PROFITUL pe primul plan în detrimentul moralei.

4. Cu cât este titlul mai bombastic cu atât este știrea mai prelucrată și falsă.

5. Știrile despre bani, sănătate și copii au impact emoțional URIAȘ și de aceea sunt cele mai falsificate.

6. O “știre” este publicată doar după ce trece prin multe filtre de decizie, fiecare cu partizanatul ei.

7. Propriile convingeri ne împiedică să sesizăm partizanatul și subiectivismul din mass media (vezi articolul de ieri).

8. ECONOMICUL influențează POLITICUL și nu invers. Politicienii nu iau decizii ci EXECUTĂ ORDINELE celor cu bani care i-au pus pe liste și în posturi de conducere.

9. O “știre” FALSĂ rămâne falsă chiar dacă este repetată și redistribuită de o mie de oameni.

10. Oamenii puternici FAC știrile pe când cei slabi își petrec viața CITIND știrile.

De astăzi înainte când vă pregătiți să citiți o știre aplicați regulile de mai sus și veți fi mai greu de manipulat. Nu mai redistribuiți știri neverificate.

Motto-ul paginii mele personale este:

”De strajă la poarta sufletului pentru izbânda neamului românesc”.

Tot ce învățăm aici are un singur scop, acela de a ne atinge potențialul maxim și astfel să putem deveni CREATORI DE VALOARE pentru semenii noștri.

Lupta politică pentru dăinuirea neamului românesc are nevoie de oameni sănătoși fizic, echilibrați emoțional și bogați material.

Toate acestea pot fi obținute doar dacă descoperim cine suntem cu adevărat și învățăm să ne controlăm rutinele din subconștient.

Educația ne face puternici!

Neamul românesc va renaște iar noi vom învinge cu armele educației, a iubirii de neam și a curățeniei sufletești!

Țineți aproape și ne va fi mai bine.

Distribuiți aceste postări pentru ca toți românii cu inima română să ni se alăture în 2020, ANUL ROMÂNISMULUI.

Dacă această pagină va fi blocată găsiți toate materialele scrise la mine pe bogdanvasile.blog iar materialele video pe YouTube pe pagina Bogdan Vasile Despre Vremuri.

Toate aceste postări pe facebook sunt legate prin #anulromanismului

Trăiască Nația!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page