top of page

2020 ANUL ROMÂNISMULUI 24 Ianuarie. Ziua 24. Mica Unire din 1859 avea dușmani puternici. La fel ca ș

2020 ANUL ROMÂNISMULUI 24 Ianuarie. Ziua 24. Mica Unire din 1859 avea dușmani puternici. La fel ca și astăzi. ILUZIA “dreptului” istoric asupra unui teritoriu.

Înalta Poartă Otomană și Austria au fost dușmani pe față ai unirii principatelor, acuzând-o că încalcă prevederile Convenției de la Paris.


Marile puteri garante, Franța, Rusia, Prusia și Anglia au tolerat această “îndrăzneală” valahă de a alege Domn comun în Moldova (în 5 Ianuarie) și în Țara Românească (la 24 Ianuarie, acum exact 161 de ani).

Ăsta a fost însă doar începutul visului de unire al românilor. Noul nostru Domn ales, Cuza, a trebuit să lupte din greu pentru a convinge aceste puteri garante să accepte unirea noastră.

S-au purtat negocieri subterane, au fost trimiși soli la toate porțile mari din Occident și au fost mobilizate trupe pe teritoriul românesc.

Cu toate acestea, la doar șapte ani distanță, în 1866, domnul nostru Cuza fugea din țară învins iar Occidentul ne înjuga din nou și punea domn german în locul său.

Astăzi nimic nu s-a schimbat, teritoriul țării este sfârtecat și ce nu este luat (Basarabia și Bucovina de Nord) este revendicat agresiv (Ardealul).

Sărbătoriți Mica Unire dragii mei români dar nu uitați că vatra strămoșească nu se apără invocând “dreptul istoric” ci prin luptă permanentă.

Dușmanilor nu le pasă de “ce a fost odată” ci ei ne atacă “acum și aici”.

Astăzi apărarea țării noastre trebuie făcută cu armele educației personale, ale muncii serioase pentru prosperitate și ale respectului pentru eroii și ziditorii neamului nostru.

Doar așa și nu altfel putem cinsti pe Cuza al nostru astăzi!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor.

Țineți aproape și ne va fi mai bine!

Motto-ul paginii mele personale este:

”De strajă la poarta sufletului pentru izbânda neamului românesc”.

Tot ce învățăm aici are un singur scop, acela de a ne atinge potențialul maxim și astfel să putem deveni CREATORI DE VALOARE pentru semenii noștri.

Lupta politică pentru dăinuirea neamului românesc are nevoie de oameni sănătoși fizic, echilibrați emoțional și bogați material.

Toate acestea pot fi obținute doar dacă descoperim cine suntem cu adevărat și învățăm să ne controlăm rutinele din subconștient.

Educația ne face puternici!

Neamul românesc va renaște iar noi vom învinge cu armele educației, a iubirii de neam și a curățeniei sufletești!

Distribuiți aceste postări pentru ca toți românii cu inima română să ni se alăture în 2020, ANUL ROMÂNISMULUI.

Dacă această pagină va fi blocată găsiți toate materialele scrise la mine pe bogdanvasile.blog iar materialele video pe YouTube pe pagina Bogdan Vasile Despre Vremuri.

Toate aceste postări pe facebook sunt legate prin #anulromanismului

Trăiască Nația!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page