top of page

2020 ANUL ROMÂNISMULUI. 3 Ianuarie. Ziua 3. Manual practic pentru înțelegerea și controlul emoțiilor

Anul Românismului. 3 Ianuarie 2020. Ziua 3 Manual practic pentru înțelegerea și controlul emoțiilor

Așa cum am anunțat în prag de an nou, cred cu tărie că 2020 va fi ANUL ROMÂNISMULUI, anul renașterii noastre miraculoase. Pentru cei care ni se alătură mai târziu vă rog să citiți postarea din 31 Decembrie 2019. Acolo prezint proiectul meu de țară pentru reîntregirea spirituală a neamului românesc.

EDUCAȚIA va fi prima armă pe care o vom ridica pentru eliberarea noastră din lanțurile antiromânești coloniale. Anul ăsta vom întoarce roata.

Nu va fi ușor și nici simplu. Aici nu vom posta doar titluri, lozinci și nutreț intelectual. Vom munci pe brânci, împreună, pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.

2020 în 366 de zile de EDUCAȚIE pentru succesul personal.

Ieri am discutat despre emoții la modul general iar astăzi, așa cum am promis, vom învăța cum să identificăm și cum să controlăm acești veritabili ”mesageri” ai subconștientului nostru. Vă rog să recitiți în câteva minute postarea de ieri. Astfel veți pune cap la cap cele pe care le vom învăța astăzi.

Pentru astăzi am făcut o selecție de știri preluate din actualitatea românească și cea internațională. Vreau să citiți știrile fără grabă, să vă opriți pentru câteva secunde după fiecare știre și să vă observați reacția, gândurile, imaginile pe care vi le formați în minte. Apoi treceți la următoarea și tot așa până le citiți pe toate.

– Imagini de groază din București. Un taximetrist lovește un bărbat și îl lasă lat pe stradă.

– Fetiţă abandonată la groapa de gunoi de propriul tată, în ziua Crăciun. Anastasia s-a hrănit timp de cinci zile cu mâncare adunată dintre gunoaie.

– Gripa a făcut prima victimă. O femeie de 47 de ani din Buzău.

– Pensiile cresc substanțial în 2020. Impactul asupra economiei va fi puternic. Va fi un șoc

– Cel mai important general din Iran a fost asasinat de o dronă la ordinul lui Trump

– Cum să vă îmbogățiți cu ajutorul BITcoin chiar fără să cumpărați moneda virtuală.

– Agresorii jandarmeriței de la protestele din 10 august scapă de închisoare

Dacă sunteți și voi ca și mine, aceste informații vă provoacă o gamă largă de sentimente. Unele sunt de teamă, altele de indignare, speranță, satisfacție, îngrijorare, confuzie și câte și mai câte.

În realitate, toate aceste EMOȚII pe care le simțim sunt MESAJE de protecție, un fel de ALARME pe care creierul ni le trimite neîncetat. Prin intermediul acestor semnale suntem împinși să ACȚIONĂM, să luăm decizii.

În cuvinte simple iată cum se formează o emoție:

1. Mesajul vizual este transmis de retină spre talamus, o parte din creier care acționează ca un releu de distribuție a informației. 2. Talamusul trimite cea mai mare parte a mesajului spre cortexul vizual, o altă parte din creier care interpretează informația. 3. Cortexul decide caracterul informației și dacă este nevoie de o decizie de protecție acesta retrimite mesajul către o altă regiune a creierului numită AMIGDALĂ. Are aceeași denumire ca și glandele situate la nivelul gâtului însă rolul său este complet diferit, acela de depozitar al emoțiilor.

Aici însă intervine MARELE SECRET care nu se învață la școală, marea verigă lipsă care ne afectează viața permanent:

Cercetătorii au descoperit că talamusul trimite INSTANTANEU o porțiune a mesajului DIRECT spre amigdală ÎNAINTE de cortexul vizual. Este un fel de scurtătură, în cazul în care stimulul este foarte important pentru protecția vieții.

Concluzia este foarte importantă:

AMIGDALA poate genera o emoție puternică ÎNAINTE ca noi să înțelegem pe deplin ce caracter are întâmplarea externă de care tomai am devenit conștienți.

Ați auzit și folosit cu toții expresia ”orbit de furie”? Ei bine, acesta este motivul, amigdala generează emoția fără ca mesajul propriu-zis să fie decodat cum se cuvine la nivelul cortexului vizual sau al cortexului auditiv primar.

Cu alte cuvinte, acționăm din impuls fără să judecăm și fără să înțelegem ce se întâmplă. La fel decidem să credem sau nu o știre din mass-media, la fel devenim partizanii unor idei și curente civice.

Se spune că succesul în viața fiecăruia dintre noi depinde de doar două-trei decizii majore, cinci-zece decizii secundare și o infinitate de decizii de moment pe care le luăm zilnic.

TOATE ACESTE DECIZII SUNT LUATE SUB IMPULSUL EMOȚIILOR.

De aici, dragii mei români, decurge învățătura zilei de astăzi:

CEI CARE DEPRIND ABILITATEA DE A IDENTIFICA ȘI CONTROLA PROPRIILE EMOȚII DEVIN STĂPÂNII PROPRIULUI DESTIN.

Altfel spus, creierul nostru încearcă să ne protejeze și să ne ghideze în funcție de noianul de stimuli externi care ne bombardează în permanență existența.

Cei care ne-au cucerit țara și care au transformat-o în colonie pompează neîncetat în spațiul public EMOȚII iar noi suntem sclavii propriei necunoașteri. Fără îndoială că războiul hibrid împotriva unui neam este mai complex însă elementul primordial este manipularea emoțiilor. Aici se dă prima bătălie, aici se pierde războiul pentru propriul suflet.

Așa cum am promis ieri, astăzi vom învăța un exercițiu prin care vom redeveni stăpânii propriilor emoții.

Este o metodă foarte eficientă promovată inițial de către Richard Bandler, întemeietorul programării neuro-lingvistice și mai apoi perfectată de Paul McKenna, unul dintre cei mai experimentați practicieni ai metodelor NLP și HAVENING (desenzitivizarea celor care suferă de sindrom post-traumatic).

Citiți exercițiul de la cap la coadă pentru a înțelege întregul proces. Apoi repetați acest exercițiu zilnic până devine o a doua natură.

Pe măsură ce progresați veți observa că deveniți experți în identificarea fiecărei emoții și în controlul acesteia.

Succes și nu uitați. Exersați zilnic. Persistența dă roade!

1. Așezați-vă într-un loc liniștit unde să vă puteți relaxa și unde să nu fiți deranjați preț de câteva minute.

2. Relaxați-vă pentru câteva momente și gândiți-vă la o emoție negativă, ceva care nu vă dă pace.

3. Observați ce imagini vă vin în minte (fiecare emoție este legată de o astfel de imagine, sunet sau cuvânt generăm în mintea noastră). – Imaginea este color sau alb-negru? – Unde este? În fața ochilor sau într-o parte? – Este un film sau o fotografie? – Este solidă sau transparentă? – Are sunet atașat?

4. Identificați emoția respectivă. Dați-i nume. Ce este? Teamă, furie, frustrare, neputință, regret, invidie, gelozie, confuzie etc…

STOP!. Acum opriți-vă.

Toate aceste informații concrete referitoare la reprezentarea emoției dă acesteia puterea de a vă domina. Acum vom trece la partea a doua prin care vom acționa pentru rezolvarea emoției și pentru a o elimina din conștient.

5. Faceți o listă (scrisă sau mentală) cu măsuri imediate pe care le puteți lua pentru rezolvarea acelei probleme care nu vă dă pace.

6. Apoi vizualizați cum scoateți toată culoarea din respectiva imagine, cum reduceți imaginea până ajunge minusculă și trimiteți-o undeva la mare distanță. Dacă imaginea va reapărea repetați exercițiul și întrebați-vă dacă nu cumva ați scăpat ceva, după care din nou transformați imaginea din color în alb-negru, micșorați-o și ”aruncați-o” undeva departe în imaginație.

7. După acest ultim pas petreceți câteva minute vizualizând câteva aspecte din viața voastră așa cum ați dori ea să fie. Ce ați vrea să faceți? Cum ați vrea să fiți? Ce ați vrea cu putere să aveți?

Așa cum știți, persistența este secretul succesului. Faceți acest exercițiu de fiecare dată când vă simțiți cuprinși de o emoție negativă și în curând veți învăța să vă controlați viața emoțională. Încă ceva, după fiecare exercițiu chiar puneți în aplicare măsurile identificate la pasul 5.

Amintiți-vă, de fiecare dată când simțiți o emoție faceți tot ce puteți pentru a o identifica, apoi găsiți măsuri, soluții acelei probleme și apoi vizualizați acea emoție alb-negru, mică și dispărând în depărtare.

Această procedură de vizualizare se numește DISOCIERE și este foarte puternică. Ca regulă generală, dacă dorim să ne vindecăm de amintiri dureroase trebuie să ne găndim la acel eveniment din afara lui, ca la un film care nu are culoare, nici sunet și nici nu este lângă noi.

Deci, începând de astăzi știm cum să operăm cu propriile emoții.

Mâine vom vorbi despre propria imagine, ce credem despre noi și ce vrem noi să creadă alții despre noi.

Vom face un alt exercițiu prin care vom alinia valorile autentice, ceea ce suntem cu adevărat, cu imaginea pe care o proiectăm în societate.

De ce? Pentru că de îndată ce nu vom mai fi ocupați să ne prefacem că suntem altceva decât suntem vom redeveni OAMENI LIBERI iar libertatea ne va aduce succesul.

Distribuiți aceste postări pentru ca toți românii cu inima română să ni se alăture în 2020, ANUL ROMÂNISMULUI.

Dacă această pagină va fi blocată găsiți toate materialele la mine pe blog, bogdanvasile.blog.

Toate aceste postări pe facebook sunt legate prin #anulromanismului

Trăiască Nația!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page