top of page

2020 ANUL ROMÂNISMULUI. 31 Ianuarie. Ziua 31. Nu poate exista DEMOCRAȚIE fără implicarea civică a TU

2020 ANUL ROMÂNISMULUI. 31 Ianuarie. Ziua 31 Nu poate exista DEMOCRAȚIE fără implicarea civică a TUTUROR cetățenilor. Prin votul opțional și lipsa educației politice ni se fură singura armă pașnică de apărare a țării.

Oamenii sunt atrași de guvernarea democratică la gândul că ei decid cui dau puterea în Stat.

Pe modelul “la fotbal și la politică se pricepe toată lumea”, cetățeanul de rând se uită la TV și prin presă cu o lună înainte de alegeri și apoi POATE votează, DOAR DACĂ ARE TIMP, în ziua alegerilor.

Ce poate fi mai ușor decât politica? La urma urmei toți avem o opinie și atunci înseamnă că știm ce facem, nu? Și în plus, este dreptul nostru să alegem dacă votăm sau nu, avem LIBERTATE!

Pentru toți visătorii aceștia am o veste proastă:

Politica este un domeniu EXTREM DE COMPLEX iar experții în domeniu cred că democrația este CEA MAI PROASTĂ FORMĂ DE GUVERNĂMÂNT pentru cei needucați.

Oare ce știu ei și nu știe ce cetățeanul de rând? De ce se frământă crema intelectualității atât de mult când “la fotbal și la politică se pricepe toată lumea”?

Cele mai dezvoltate națiuni din lume dedică resurse URIAȘE pentru studiul politicii. Minți luminate se apleacă înspre discipline ca filosofie politică, economie politică, relații internaționale, geopolitică, diplomație și politici publice.

Cele mai vechi și faimoase universități din lume oferă programe foarte complexe de pregătire politică.

De exemplu în cadrul studiului politicii la universitatea Oxford din Marea Britanie doar pentru cursul introductiv a trebuit să citim patru cărți, “Politics-the basics” scrisă de Jackson și Tansey, “What is Politics” a lui Adrian Leftwich, “1984” scrisă de George Orwell și “Principele”, monumentala lucrare a lui Niccolo Machiavelli.

Dacă doar pentru o introducere în materie este nevoie să citești patru cărți, să aplici conceptele citite la situația din țara ta și apoi să pregătești două dizertații voi vă imaginați ce conține un curs complet de politică?

Oamenii care conduc lumea cunosc operele politice scrise de Platon și Aristotel și sunt familiari cu teoriile filosofiei politice ale unor titani ai gândirii politice cum au fost Thomas Hobbs, John Locke și Jean Jacques Rousseau.

Fac asta pentru că ei știu cât de vast și complex este acest domeniu al politicii.

Dacă acceptăm că POLITICA ESTE LIANTUL DINTRE VISELE DE VIAȚĂ BUNĂ ALE OAMENILOR ȘI REALITATEA VIEȚII DE ZI CU ZI atunci suntem obligați să ne educăm și noi, măcar la un nivel elementar, în ceea ce privește politica.

Aceasta ne influențează viața la fiecare pas și dacă nu o înțelegem atunci nu avem NICI O ȘANSĂ de a ne conduce destinul în mod coerent.

Deciziile politice influențează banii pentru care muncim, taxele pe care le plătim, calitatea serviciilor medicale și educative, siguranța drumurilor și căilor ferate, regimul călătoriilor în străinătate, regulamentele de ordine interioară, actele de stare civilă și alte mii de domenii pe care poate că nici nu le bănuim.

Un cetățean care habar nu are de concepte fundamentale ca LEGE, PUTERE, AUTORITATE, CONTRACT SOCIAL și FORMA DE GUVERNĂMÂNT nu poate contribui prin vot la binele lui, al copiilor lui și al fraților lui din neamul românesc.

Dacă este clar deja că “la politică nu se pricepe toată lumea” atunci ce ne facem cu cei ignoranți care votează fără să aibă habar de fundamentele politicii?

Ce ne facem, deasemenea, cu cei care nu votează de loc?

Democrația, puterea populară, nu poate lucra în favoarea noastră decât dacă înțelegem ce este bun și ce este rău cu această formă de guvernământ.

În buna tradiție a acestei pagini de educație naționalistă iată câteva întrebări pentru voi:

– Dacă aveți de ales între un văzător și un nevăzător pe care din ei îl angajați ca șofer? Așa, acum: ce vă faceți dacă nici măcar NU ȘTIȚI că unul din ei este nevăzător?

– Dacă faceți parte din comitetul de administrare al blocului vostru și nu votați în adunările generale cine credeți că vă reprezintă interesele personale acolo?

– Dacă la politică se pricepe toată lumea de ce credeți că-și pierd unii oameni ani buni din viață și bani învățând despre politică?

– Dacă voi nu votați atunci care este noul sens al conceptului de MAJORITATE?

– Dacă majoritatea nu mai există atunci ce mai este democrația? Mai este ea, conform definiției, puterea majorității populare sau devine DICTATURA unei minorității active civic și educate?

Reflectați la aceste întrebări. Pe măsură ce înaintăm pe drumul acesta al “maieuticii socratice”, al căutării adevărului prin întrebări, vom căpăta exercițiul unei gândiri critice.

Personal cred că poporului trebuie să i se dea puterea votului dar ar trebui să fie totodată EDUCAT în elementele fundamentale ale politicii.

Asta fac eu anul acesta aici.

Țineți aproape și ne va fi mai bine!

__________________ Neamul românesc va renaște iar noi vom învinge cu armele educației, a iubirii de neam și a curățeniei sufletești!

Distribuiți aceste postări pentru ca toți românii cu inima română să ni se alăture în 2020, ANUL ROMÂNISMULUI.

Dacă această pagină va fi blocată găsiți toate materialele scrise la mine pe bogdanvasile.blog iar materialele video pe YouTube pe pagina Bogdan Vasile Despre Vremuri.

#anulromanismului

Trăiască Nația!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page