top of page

2020 ANUL ROMÂNISMULUI. 5 Ianuarie. Ziua 5. Cunoașterea Naturii Umane, cea mai eficientă formă de ap

2020. ANUL ROMÂNISMULUI 5 Ianuarie. Ziua 5 Cunoașterea Naturii Umane, cea mai eficientă formă de apărare împotriva manipulării.

Zilele trecute am vorbit despre emoții și am învățat cum să le identificăm și cum să le controlăm.

Astăzi vom pătrunde în alt domeniu ignorat complet de școala tradițională și anume studiul Naturii Umane.

Voltaire, pe numele său real François-Marie d’Arouet, faimosul scriitor și filosof francez al secolului al XVIII-lea, veacul luminilor, scria:

“Natura a fost întotdeauna mai puternică decât educația”.

Tot el adăuga: “oamenii își ascund intențiile prin meșteșugul cuvintelor”.

Adevărul este că noi oamenii trăim și percepem doar o suprafață și reacționăm emoțional în funcție de ceea ce spun și fac alți oameni. Ne place să ne formăm opinii simple și le automatizăm astfel încât să forțăm realitatea să coincidă cu propriile păreri, percepții și convingeri.

De exemplu, generalizăm crezând că zâmbetul cuiva este automat o atitudine sinceră, de aprobare și plăcere. În realitate, zâmbetul poate fi cea mai eficientă mască pentru ascunderea adevăratelor intenții și emoții.

Robert Greene, scriitorul american care și-a petrecut ultimii 25 de ani studiind natura umană, scrie următoarele în lucrarea sa intitulată “Legile Naturii Umane”:

“Toți credem că suntem raționali dar nu este adevărat. Nu ne naștem raționali ci căpătăm această abilitate prin efort educativ și prin exercițiu”.

Pentru a putea înțelege natura umană trebuie să acceptăm că în general, în lipsa educației, suntem cu toții IRAȚIONALI, acționăm din impuls și nu putem “citi” intențiile reale ale celor din jurul nostru.

Acesta este motivul pentru care credem automat toate minciunile mari și mici pe care ni le spun alții și nu putem citi printre rânduri intențiile celorlalți.

În general, oamenii needucați nu văd pe ceilalți așa cum sunt ci așa cum li se prezintă aceștia.

Vestea bună este că oamenii nu-și pot ascunde perfect reacțiile și emoțiile iar un observator antrenat poate identifica aceste semnale cu precizie.

Atunci când comunicăm un mesaj cei care ne privesc și ne aud percep mesajul nostru doar în proporție de 7% prin cuvintele pe care le rostim în timp ce uriașa majoritate a mesajului este percepută în proporție de 30% din TONUL vocii noastre iar restul de 63% din gesturile pe care le facem, prin Limbajul Corpului.

Cu alte cuvinte, oricât încearcă oamenii să se ascundă în spatele vorbelor putem învăța să identificăm adevăratele intenții și reacții studiindu-le COMPORTAMENTUL.

Începând de astăzi, ca și exercițiu, încercați să deveniți OBSERVATORI ai celor din jur. Priviți-le expresia feței, postura, mersul, hainele, tonul vocii, ezitările, gesturile repetate, ticurile și felul în care-și schimbă direcția privirii.

În timp și cu efort veți începe să distingeți modele comportamentale de genul:

– doamna X mereu privește-n jos când mă vede. – domnului Y îi tremură vocea deși vrea să pară autoritar – soția mea își trece mâna prin păr de fiecare dată când abordăm anume subiect sensibil. – fiul meu se uită mereu înspre soție înainte de a-mi răspunde ce a făcut astăzi la școală – șeful meu își încrucișează mereu brațele la piept când vorbește cu mine în ședință dar le ține în buzunar când vorbește cu colegul Z. – omul politic B folosește mereu un surâs superior când nu știe ce să răspundă. – doamna A este supraponderală și poartă doar pantaloni negri.

Și tot așa… Căutați MODELE comportamentale și urmăriți care din ele se repetă atunci când cineva este pus într-o anume situație. Și vă rog mult, încetați să mai credeți că toate zâmbetele sunt binevoitoare!

Aplicați cele de mai sus pentru a identifica cele TREI ASPECTE FUNDAMENTALE ale relației cu cineva:

1. Plăcere sau Neplăcere 2. Dominator sau dominat 3. Adevăr sau prefăcătorie

De îndată ce veți învăța să “citiți” realitatea din oameni veți găsi cheia de boltă a succesului.

Veți fi mult mai greu, dacă nu imposibil, de manipulat și în același timp veți cunoaște ce-i motivează pe oameni.

Lumea politică este animată aproape în totalitate de înșelătorie. Totul este o aparență, o imagine fabricată de experți în manipulare care cunosc natura umană.

Pentru a lupta împotriva clasei politice ticăloșite de propriile neputințe trebuie să învățăm să vedem dincolo de costumele scumpe, discursurile scrise de alții și șabloanele mesajelor goale de conținut. La ei nu avem acces direct pentru că trăiesc la adăpostul lumii lor parazitare însă ne putem antrena observând lumea din jur și aplicând cunoștințele dobândite și în cazul lor.

Dragii mei români, observați lumea din jur si aceasta va începe să vorbească cu voi într-un mod surprinzător.

Succes!

Mâine vom discuta despre abilitatea și arta de a pune ÎNTREBĂRI. Cine știe să pună întrebarea potrivită află răspunsuri și în tăceri.

Pe mâine. Țineți aproape și ne va fi mai bine!

Distribuiți aceste postări pentru ca toți românii cu inima română să ni se alăture în 2020, ANUL ROMÂNISMULUI.

Dacă această pagină va fi blocată găsiți toate materialele la mine pe blog, bogdanvasile.blog.

Toate aceste postări pe facebook sunt legate prin #anulromanismului

Trăiască Nația!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

__________________________ Am declarat 2020 ANUL ROMÂNISMULUI, începutul renașterii noastre miraculoase ca neam.

EDUCAȚIA va fi prima armă pe care o vom ridica pentru eliberarea noastră din lanțurile antiromânești coloniale. Anul ăsta vom întoarce roata.

Nu va fi ușor și nici simplu. Aici nu vom posta doar titluri, lozinci și nutreț intelectual.

Vom munci pe brânci, împreună, pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.

Lupta mea începe cu această serie de postări zilnice despre EDUCAȚIE personală, civică, economică și politică.

2020 în 366 de zile de EDUCAȚIE pentru DĂINUIREA neamului românesc!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page