top of page

2020 ANUL ROMÂNISMULUI. 7 Ianuarie. Ziua 7. Astăzi despre tehnici de manipulare, titluri mincinoase

ANUL ROMÂNISMULUI 7 Ianuarie. Ziua 7 Astăzi despre tehnici de manipulare, titluri mincinoase și limbajul de suprafață.

Cunoaștem cu toții că hipnoza este folosită pentru accesul la subconștientul oamenilor.

Acolo, în subconștient, se află toate rutinele care ne conduc viața și de acolo pleacă spre zona conștientului comenzile pe care le folosim în viața de zi cu zi.

Subconștientul este un depozitar de obiceiuri și automatisme pe care le obținem în mare parte prin stimulii externi care ne bombardează în permanență. Din nefericire acest proces nu poate fi conștientizat și se desfășoară fără să putem observa schimbările.

Ați auzit cu siguranță expresii ca “cei șapte ani de-acasă”, “cum e sacul așa și peticul” sau “așchia nu sare departe de trunchi”. În realitate acestea se referă la faptul că în primii ani de viață suntem modelați comportamental prin interacțiunile văzute dar mai ales nevăzute cu cei apropiați nouă. Vorbe, gesturi, reacții, imagini, sunete, emoții, toate adaugă câte o mică rutină acolo în subconștient iar în timp acea rutină devine tic, hobby, convingere și “fel de viață”.

S-a demonstrat științific faptul că ceea ce credem că sunt acțiuni ale conștientului în realitate sunt doar execuții voluntare ale comenzilor venite din subconștient.

Cu alte cuvinte viața noastră este condusă de subconștient. Acesta este motivul pentru care bătălia împotriva noastră se duce acolo, în zona nevăzută și neștiută a ființei noastre.

Vestea bună este că prin rescrierea unor rutine din subconștient se poate vindeca orice fobie în câteva zile, dependenții de alcool, droguri sau jocuri de noroc pot scăpa de aceste deprinderi distrugătoare în câteva săptămâni și tot așa, prin schimbarea acestor procese interne oamenii pot căpăta abilități noi și folositoare. Aceste transformări uluitoare sunt deja realitate și vă invit să urmăriți diverse programe educative pe tema Programării Neuro-Lingvistice (NLP) despre care deja am vorbit zilele trecute.

Vestea mai puțin bună este că același subconștient poate fi bombardat subtil cu rutine negative care ne pot face mult rău. Pentru asta sunt folosite metode sofisticate, una din ele fiind “mesajele de suprafață” care generalizează și conțin premize false de la care pornesc concluzii greșite.

Iată câteva mesaje tipice. Ori de câte ori le întâlniți aveți mare grijă să nu cădeți în capcana lor:

– Viața e un calvar – Nu am noroc în viață – Românii sunt hoți – Banii nu aduc fericirea – Directorii sunt stresați – Nimeni nu mă iubește – Politicienii sunt corupți – Arabii sunt teroriști – Femeile blonde sunt proaste – Nu sunt bun la nimic

Care este capcana?

Aceste definiții GENERALIZEAZĂ o caracteristică anume la o întreagă clasă conceptuală.

Pentru a elimina această manipulare trebuie să punem întotdeauna întrebări de individualizare. Iată câteva tehnici:

– Viața este un calvar Oare există oameni pentru care viața nu este un calvar? Dacă da atunci ce fac acei oameni pentru a avea o viață bună?

– Nu am noroc în viață. Absolut niciodată nu ai avut noroc în viață? Ești născut fără malformații congenitale, trăiești într-o zonă fără război, ai acces la apă proaspătă? Ai prins vreodată autobuzul în ultima clipă? Ai câștigat la loto chiar și o sumă modică? Ai scăpat vreodată din vreun accident? Ai întâlnit vreodată pe cineva care să-ți devină prieten? Ai condus vreodată băut fără să te prindă Poliția?

– Românii sunt hoți. Absolut TOȚI românii sunt hoți? Tu ești român, ești automat și tu hoț? Cunoști vreun român care nu este hoț?

– Banii nu aduc fericirea Ai vrea să fii bolnav și sărac sau bolnav și bogat? Ai vrea să fii bătrân și sărac sau bătrân și bogat? Este fericirea un termen general sau fiecare dintre noi înțelege fericirea în felul său format din multe aspecte separate?

Sunt convins că ați deprins mecanismul. De îndată ce auziți sau citiți o generalizare puneți-vă întrebări de verificare și astfel vă veți proteja de șabloane și intoxicare. Continuați exercițiul început de mine pentru toate exemplele din listă. Va fi interesant.

Iată mai jos câteva exemple de titluri concepute pentru a manipula. Prin asemenea limbaje de suprafață mass-media crează emoții și manipulează.

– “Servilisme, frici și rețeaua șefilor. Din asta se moare”

Dacă nu sesizăm atacul subliminal (adică mesaj generalizator trimis spre subconștient) vom începe să credem că această combinație între servilism, frică și o rețea de șefi duce mereu la moarte. Dacă în articol se mai strecoară și un nume concret mesajul subliminal va lega numele de ideea că acela provoacă moartea MEREU în acea combinație.

– SUA atacată cu rachete. Este Oficial! S-a întâmplat târziu în noapte. E război!

Citind textul complet afli că de fapt trei rachete au căzut lângă zona ambasadei SUA din Bagdad, că nu se știe cine le-a lansat dar se presupune că sunt trase de o anumită grupare teroristă.

Deci, nu este SUA ci o zonă din Irak, nu este război și nimic nu este oficial!

Cine citește doar titlul generalizează crezând că tot teritoriul americii de nord este atacat cu rachete. Fiind OFICIAL crede că guvernul american a confirmat asta. Fiind RĂZBOI presupune că a existat o declarație de război între două State. Astfel se crează atotputernica EMOȚIE.

– Alertă Mondială. Pericol de război nuclear. Bogdan Chirieac – Ar fi o catastrofă pe care nu o mai poți opri.

Dacă citești articolul afli că acest “analist” speră să nu se ajungă la război nuclear (!?!) Atât. Nimic altceva concret decât vorbe goale, nutreț subliminal.

Alertă mondială? S-a anunțat în toată lumea?

Pericol de război nuclear? S-a confirmat intenția de atac?

Concluzia de astăzi este că trebuie să fim atenți la intoxicările ce ne modelează subconștientul. Ele pot veni de la dușmani dar uneori și de la familie sau prieteni care sunt bine intenționați dar ignoranți și ei.

Fiți atenți la generalizări! Lozincile sunt cele mai periculoase.

Iată una dintre ele:

Corupția Ucide. Vă las pe voi să o disecați, să găsiți pericolul și să o neutralizați.

Aștept comentarii pe această temă.

Pe mâine dragii români.

Împreună suntem mai puternici!

Țineți aproape și ne va fi mai bine!

(v-ați prins sper că și cele două lozinci ale mele de mai sus conțin mesaje subliminale, nu-i așa? Care sunt acestea?)

Citiți capitolul IV al cărții mele, Îndreptarul Renașterii Neamului Românesc, și veți afla mai multe despre tehnicile de manipulare și cum să ne apărăm de ele. Cartea are acces liber și o găsiți la mine pe pagină sau pe bogdanvasile.blog

Distribuiți aceste postări pentru ca toți românii cu inima română să ni se alăture în 2020, ANUL ROMÂNISMULUI.

Dacă această pagină va fi blocată găsiți toate materialele la mine pe blog, bogdanvasile.blog.

Toate aceste postări pe facebook sunt legate prin #anulromanismului

Trăiască Nația!

România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor!

____________________________ Mai jos este mesajul permanent pentru cei care ni se alătură mai târziu:

Am declarat 2020 ANUL ROMÂNISMULUI, începutul renașterii noastre miraculoase ca neam.

EDUCAȚIA va fi prima armă pe care o vom ridica pentru eliberarea noastră din lanțurile antiromânești coloniale. Anul ăsta vom întoarce roata.

Nu va fi ușor și nici simplu. Aici nu vom posta doar titluri, lozinci și nutreț intelectual.

Vom munci pe brânci, împreună, pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.

Lupta mea începe cu această serie de postări zilnice despre EDUCAȚIE personală, civică, economică și politică.

2020 în 366 de zile de EDUCAȚIE pentru DĂINUIREA neamului românesc!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page