top of page

Afganistan. Dicționar politic. La politică și fotbal se pricepe toată lumea.

Ieri am lansat în spațiul public o întrebare care suna cam așa:

“Mai este vreun român care să nu fie expert în problema afgană?”

Am întrebat asta deoarece toți, dar absolut toți comentatorii dâmbovițeni nu fac altceva decât să “comenteze comentariile” presei străine.

De la ei aflu că Biden e de cacao, America e praf iar Talibanii sunt “jmecheri” și i-au spart pe bătăușii la lume.

Baligile noastre politice se grăbesc deja să se alăture corului cacofonic generat de presa anglo-americană iar întreg păsăretul “ANALiștilor” români experți în tot și-n toate repetă comic acest narativ pentru a se asigura că mesajul ajunge la toți feisbuciștii conectați la politica înaltă.

Eu recunosc cinstit că probabil sunt singurul român care nu are habar despre ce se întâmplă în Afganistan în schimb am habar despre cum se face presa, despre putere și despre natura umană.

Iată ce știu:

1. Presa minte de îngheață apele și lansează doar versiunile care servesc interesele stăpânilor ei. Tot ce apare în mass-media trebuie citit doar pentru a înțelege care este minciuna oficială.

2. Puterea se negociază în spatele ușilor închise iar înțelegerile sunt fardate în presă ca să dea bine la prostime. În lumea celor puternici nimeni nu pierde ci doar negociază sfere de influență.

3. Toate guvernele lumii au demonstrat în ultimii ani că sunt la unison împotriva propriilor popoare indiferent de doctrina lor politică deoarece sunt controlate de corporații și sunt complet captive financiar.

La aceste adevăruri incontestabile am adăugat ceva culoare afgană pastelului nostru geopolitic:

– 95% din heroina care intră în Europa și 90% din producția mondială provine din Afganistan.

– Profiturile complexului militar – industrial generate de conflictele din Afganistan în ultimii 40 de ani sunt absolut fabuloase.

– Folosindu-se de mitul luptei împotriva terorii care vezi-doamne se coace mereu în Afganistan guvernele lumii au introdus legislație prin care ne supraveghează cu lupa Big Brother oriunde am merge și orice am face.

– Vrăjeala pandemiei s-a fâsâit și prostimea trebuie să fie speriată din nou cu teroriștii de care au cam uitat de vreo doi ani încoace.

– criza din Afganistan se potrivește de minune cu planurile de metisare a Europei și multe guverne (care sunt mână-n mână) pot accepta un nou val de imigranți care să dilueze și mai mult fibra națiunilor europene.

Așadar pentru mine tot spectacolul afgan se traduce mult mai simplu:

A. Munți de bani câștigați de aceleași șulfe îmbătrânite în rele care dau foc lumii de când se știu ei.

B. Motivul perfect pentru restrângerea dreptului la viață privată a săracilor lumii folosind scuza luptei împotriva terorii.

C. Platforma perfectă pentru viitoarele “amenințări” cu care omenirea va fi biciuită de corporațiile care au preluat controlul omenirii.

Adică “pâine și circ” pentru prostime ca să nu vadă cum li se duce de râpă șandramaua prin pierderea drepturilor și libertăților personale.

În ceea ce privește “prăbușirea imperiului american”, “ridicarea Chinei și a Rusiei” și abuzurile sângeroase ale talibanilor îi las pe experții analiști să ne povestească ce și cum. Trebuie să-și câștige și ei pâinea cumva.

Și când sunteți gata-gata să le credeți poveștile amintiți-vă că cei puternici nu pierd niciodată ci doar negociază sfere de influență în detrimentul prostimii.

Norocul nostru este că românii sunt toți deștepți iar prostimea începe doar dincolo de graniță…

0 views0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page