top of page

Autoritățile române au interzis recent accesul în țară lui Iurie Roșca, cetățean al Republicii Moldo

De îndată ce hahalerele antiromânești de la G4Media, ProTV și Deutsche Welle încep să se bucure este semn că ceva rău se întâmplă neamului românesc. Lor li s-au alăturat așa-zișii naționaliști de la AUR, plămădeala politică ce a răsărit în Parlamentul României pentru a mima lupta națională dar a cărei lideri vor să se unească degrabă cu alde Mihail Neamțu, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi și Cătălin Avramescu, toți exponenții progresiștilor neo-marxiști care distrug moralul tinerilor din România.

În ziua în care a fost alungat de la graniță Iurie Roșca se afla în drum spre Iași unde dorea să viziteze mai multe librării și să doneze acestora cărți cu caracter educativ la care lucrează de mai mulți ani și care sunt publicate sub egida Universității Populare din Chișinău.

Oare ce învățături conțin cărțile lui Iurie pentru a speria atât de tare pe guvernatorii coloniei România?

Oare de ce se teme presa trădătoare de el atât de tare încât să-l bage în seamă imediat în condițiile în care nici unul dintre ei nu scrie decât cu aprobare de la servicii.

Oare de ce nici unul din ciorba de naționaliști sforăitori din spațiul public românesc nu suflă o vorbă despre asta?

Părerea mea este că Iurie Roșca, omul politic și scriitorul antiglobalist a fost blocat la graniță pentru că a vrut să intre într-o țară străină. Aici nu mai este România ci un teritoriu aparținând altor puteri și unde intruși ca el pot strica jocurile ideologice progresiste care sufocă de trei decenii cultura tradițională românească.

În numele naționaliștilor care azi lipsesc la apel îi sugerez lui Iurie să lase granița coloniei în plata Domnului și el să continue să intre în inimile oamenilor însetați de cunoaștere pentru că acolo dușmanii nu au putut, nu pot și nici nu vor putea vreodată să pună vreo graniță.

Iurie dacă vrei trimite-mi mie cărțile și fac eu în așa fel încât acestea să ajungă acolo unde vrei tu.

Mențiune pentru hoardele ignorante care se vor indigna pudibond și mă vor acuza de putinism și alte idioțenii din astea: precizez că iubesc enorm cărțile, iubesc pe cărturari și consider că cei ce poartă flacăra cunoașterii trebuie apărați și promovați pentru că ei ne oferă șansa opiniilor diferite pe baza cărora putem judeca lumea din jur cu balanța corect calibrată.

Ray Bradbuy spunea: ”dacă vrei să distrugi o cultură nu trebuie să arzi cărțile ci doar să-i oprești pe oameni să le mai citească”.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page