top of page

Care este marele secret al Democrației Constituționale? Aceasta funcționează doar dacă toți cetățeni

Citiți următoarea idee de mai multe ori până înțelegeți sensul profund al acesteia. Doar după ce pricepeți uriașa contradicție dintre povestea democrației și realitatea mizerabilă a existenței umane pe planeta pământ puteți continua lectura articolului.

Cei săraci sunt întotdeauna mult mai mulți decât cei bogați și influenți. În teorie democrația dă posibilitatea celor mulți dar săraci să câștige la vot împotriva celor bogați dar puțini, perspectivă foarte amenințătoare pentru bogați. Deci pentru a se apăra de cei săraci bogații cei puternici vor lua măsuri împotriva democrației înainte ca aceasta să fie instaurată sau o vor sabota dacă aceasta este deja prezentă ca formă de organizare”.

Ați citit? Ați înțeles problema fundamentală a democrației? Cu cât ești mai influent și bogat cu atât mai mult ești direct interesat să lupți împotriva puterii populare. De ce? Pentru că pe modelul economic actual nu putem fi toți bogați și atunci bogații trebuie să lupte împotriva săracilor pentru a rămâne bogați folosindu-se de munca brută a săracilor.

Saracii se plâng de salariile mici, de hoția guvernanților bogați și de lipsa autorității legilor pe când bogații se plâng că salariile plătite angajaților sunt prea mari, că taxele sunt prea mari și că legile muncii sunt prea aspre.

Întotdeauna a existat o prăpastie între angajator și angajat, între bogat și sărac, între producătorul de valoare și consumatorul de valoare. De ce ar fi altfel în politică? De ce ar vrea bogații să dea puterea săracilor?

Cine organizează alegerile, săracii sau bogații?

Cine numără voturile, săracii sau bogații?

Cine fac legile, săracii sau bogații?

Cine respectă legile, săracii sau bogații?

Cine deține monopolul mass-media prin care se manipulează opinia publică, săracii sau bogații?

Cine are acces la banul public, săracii sau bogații?

Bogații nu vor democrație deci trebuie să fii cel puțin naiv, ca să nu spun ignorant, să crezi că o clasă politică putred de bogată și finanțată de companii multinaționale putred de bogate vor face vreodată ceva pentru a întări sau apăra democrația, puterea populară.

Așadar, SĂRACII TREBUIE SĂ PRODUCĂ DEMOCRAȚIE, SĂ LUPTE PENTRU EA, nu să aștepte la ușa bogaților să iasă cineva cu tava plină de drepturi, bani și bunăstare.

Puterea populară există cu adevărat doar atunci când cetățeanul respectă cele trei direcții civice fundamentale:

A. Își cunoaște drepturile B. ȘTIE cum să lupte pentru ele C. VREA să lupte pentru ele

Cum arată această luptă civică?

  1. Cunoașteți-vă drepturile votate chiar de voi și înscrise în Constituția României. Iată aici locul unde puteți citi Constituția: https://www.constitutiaromaniei.ro/textul-integral/

  2. Familiarizați-vă cu metode de activism civic precum protestul, petiția, pichetarea instituțiilor, acțiunea de lobby, sesizarea penală, monitorizarea totală a alegerilor, voluntariatul civic, dinamica grupurilor, comunicarea și nu în ultimul rând dezvoltarea inteligenței emoționale și a cunoașterii naturii umane.

  3. Găsiți în interiorul vostru acea mândrie de sine care să vă ajute să vă învingeți frica de autorități și admirația necontrolată pentru toți bogații lumii. Sunteți egali cu ei în drepturi dar trebuie să le câștigați prin luptă așa cum și ei se luptă mereu să vi le saboteze.

Înainte de a ieși în arena mare la luptă cu bogații din clasa conducătoare aveți nevoie de antrenament pe ținte civice mai la îndemână și ușor de atins:

  1. Începeți prin a cere celui de lângă voi din autobuz să nu mai înjure ca la ușa cortului în gura mare.

  2. Luați atitudine când vecinul de apartament face zgomot când ”vrea mușchii lui”.

  3. Faceți reclamație oficială împotriva tuturor celor care-și parchează mașina pe trotuar.

  4. Faceți observație față în față celor care aruncă hârtii, ”ciungă” sau țigări pe jos prin parcuri sau pe străzi după care curățați voi după ei în prezența lor.

  5. Organizați grupe de voluntari pentru curățarea zonelor publice de pe strada voastră, faceți filme și fotografii și trimiteți-le la primării și la presă. După asta instalați panouri de avertizare pentru menținerea curățeniei și faceți de gardă prin parcuri cu schimbul pentru a vă asigura că spațiu rămâne curat.

  6. Trimiteți sesizări oficiale către primării atunci când o groapă din asfalt nu este reparată pentru mai mult de o lună de zile.

  7. Învățați care sunt obligațiile funcționarilor publici. Iată aici adresa Codului Administrativ http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/215925

Acest proces civic formativ are ca scop renașterea spiritului combativ în fiecare din voi. Cu ocazia acestor gherile urbane veți întâlni oameni cu aceleași interese și vă veți strânge în grupuri civice puternice. Aceste grupuri vor avea în componență juriști, economiști, preoți, muncitori, elevi și studenți. În acest creuzet se va forma nucleul civic necesar luptei pentru democrație. Abia atunci veți putea ieși la ”bătaie” civică împotriva bogaților din Parlament, din Guvern și din Justiție care urăsc ideea de democrație și fac tot ce pot pentru a o compromite.

Activismul civic nu este o activitate ușoară, acesta cere timp, efort și chiar bani însă avantajele pe care le obțineți merită!

Sunteți gata de luptă? Hai la treabă că avem multe de făcut în țară!

Pentru cei care vor să se implice activ în lupta civică naționalistă am lansat website-ul http://www.romaniaromanilor.org unde punem în practică teoria cărții mele pe care o puteți citi gratuit aici: Îndreptarul Renașterii Neamului Românesc.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page