top of page

Circul adunării de semnături pentru candidați. Vivat Formele fără Fond Maioresciene!

Dacă vrei să vezi nivelul de degradare al unui popor dă-i să facă ceva stupid și vezi dacă refuză cineva.

Strângerea de semnături pentru prezidențiabili este un exemplu tipic. Conform noilor prevederi din Art 4, alin 2 din Legea 370/2004 cetățenii pot semna pentru mai mulți candidați în același timp. Adică putem da semnătura noastră lui Iohannis, apoi trecem strada și semnăm pentru Barna iar mai la vale dacă vrem semnăm și pentru Pleșoianu și Dăncilă.

Mai pe înțelesul tuturor, nimeni nu are habar cine și câți semnează până la urmă. Întrebarea este DE CE vor păpușarii din umbră să întrețină haosul ăsta? Simplu, pentru că stăpânii coloniei nu-și pierd vremea cu colectarea de semnături în stradă ci doar reciclează liste comune furnizate de Evidența Populației și bazele de date ale serviciilor secrete.

Asta înseamnă că unele nume se pot suprapune (partidele folosesc aceleași baze de date) și pentru a evita “deranjul” unor posibile devoalări mahării României au scos din pălărie tâmpenia cu semnăturile simultane pentru mai mulți candidați. Tâmpenie votată prompt de toate nulitățile din Parlament. Astfel, doar peștii mici se chinuie pe facebook și prin piețe să adune semnături pe care cetățenii oricum le pot da și altcuiva în secunda doi. Sunt mulți oameni cinstiți care ies în stradă și luptă pentru fiecare semnătură. Ei sunt cei care-i ajută pe ticăloși să întrețină iluzia.

Concluzia: trăim în plină epocă a “formelor fără fond”, teorie introdusă de Titu Maiorescu și dezvoltată și de Mihai Eminescu. Facem lucruri fără sens și nici nu mai reacționăm când ucigașii neamului românesc ni le bagă pe gât cu dispreț. Ne facem că adunăm semnături care sunt copiate, falsificate și date din mână-n mână de la un scrutin la altul. Morala ne moare încet sub povara ignoranței și a nepăsării. Iar Autoritatea Electorală Permanentă se face că verifică listele prilej cu care elimină pe cine vrea din cursă știind că toți falsifică liste deci nu au tupeu să conteste anulările.

Soluție: Acceptarea realității că listele cu semnături nu pot fi controlate (semnăturile oricum sunt olografe) și aducerea numărului lor la un nivel simbolic. Lăsăm astfel drum liber candidaturilor independente și dăm șanse schimbării. 

Dincolo de idealismul acestei soluții dacă VOTUL este esența democrației parlamentare atunci cunoașterea mecanismului de votare este garanția puterii populare. România Românilor, Numai a Românilor și a Tuturor Românilor! #neamulromanescnemuritor

Hot voturi
2 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page