top of page

Cum poate fi îngenuncheată rețeaua feisbuc?

Prin ASUMARE și IMPLICARE.

Iată calea:

Se crede în mod eronat că marea problemă a naționaliștilor este cenzura rețelelor sociale globaliste progresiv neo-marxiste.

În realitate adevărata problemă suntem noi, natura grupului de urmăritori a celor care citesc postările.

Astfel 99% din cei care dau LIKE sau FOLLOW sunt anonimi sau nu se cunosc între ei, sunt o mulțime fantomă care poate fi dizolvată complet în orice moment. Lipsa legăturilor reale dintre oamenii aceia duce la vulnerabilitatea rețelei iar cei cenzurați și blocați își pierd peste noapte tot capitalul uman agonisit.

Însăși neasumarea cronică a activității și a prezenței noastre hrănește rețeaua și o face atotputernică. Dăm LIKE din spatele unor pseudonime, nu intrăm în contact real cu autorii postărilor pe care le citim și dacă aceștia tac nu încercăm să-i regăsim sau să aflăm dacă aceștia au fost blocați.

Această lașitate și șmecherie a noastră, a celor mulți, face ca autorii să fie vulnerabili și la mâna feisbuc. Dacă li se desființează sau blochează contul noi nu știm de unde să-i luăm iar ei nu știu unde să ne regăsească pe noi, cei care-i urmărim.

Cu alte cuvinte, noi toți nu suntem comunități reale ci o adunătură de speriați de bombe care vor să se uite la spectacol dar o fac doar prin gaura cheii fără asumare. Când se supără stăpânul acesta ne pune gumă de mestecat în gaura cheii iar noi mergem cuminți să căutăm altă gaură a cheii liberă de gumă de mestecat. Și tot așa.

Acest cerc vicios poate fi întrerupt într-un singur fel, prin asumare și implicare directă pentru construirea de grupuri REALE, oameni care se cunosc, comunică și se susțin reciproc.

Astfel, de îndată ce un cont este blocat autorul își face altul și-i anunță imediat pe toți cei din grup despre noile coordonate, refăcând comunitatea complet.

În acest fel comunitatea REALĂ merge mai departe iar feisbuc nu mai poate desființa ceva real.

Feisbuc are putere doar în lumea virtuală, de îndată ce devenim reali toată puterea feisbuc dispare.

Beneficiul secundar este formarea unor comunități adevărate care se pot coagula și folosi rețeaua exclusiv pentru organizare și nu numai pentru LIKE și FOLLOW neasumate.

Iată mai jos un model simplu cu ajutorul căruia putem anihila orice încercare de cenzură.

  1. Autorii postărilor să intre în legătură directă pe messenger cu cei care dau LIKE și FOLLOW și să construiască o bază de date cu aceste contacte. Autorii să distribuie un loc de contact din afara feisbuc unde pot fi contactați în cazul în care sunt blocați.

  2. Regulat autorii să organizeze transmisii LIVE pe grupuri deschise doar pentru cei care au dat LIKE sau FOLLOW în timpul cărora să se cunoască personal cu aceștia. Materialul LIVE să fie șters imediat după întâlnire pentru a fi cu adevărat o relație exclusivă cu cei care se cunosc între ei.

  3. De comun acord cu fiecare urmăritor autorii să stabilească forma de contact în cazul în care pagina este ștearsă sau blocată (email, mobil, feisbuc, etc…). Se pot folosi pseudonime atâta timp cât se poate păstra legătura și se știe că este vorba de o persoană reală și nu de conturi robot false.

  4. Urmăritorii să mențină legătura cu autorii iar dacă observă că acea pagină nu mai apare în lista rezultatelor căutării să trimită mesaj de reconectare la adresa convenită din afara feisbuc.

Dacă această practică vi se pare complicată atunci gândiți-vă de cât timp și câte interacțiuni este nevoie până la nașterea unei comunități reale.

Până la urmă pe feisbuc nu merge treaba pentru că trăim virtual dar așteptăm rezultate reale. Pentru a obține rezultate reale trebuie să învățăm să ne folosim de feisbuc pentru construirea de comunități reale imposibil de cenzurat pentru că sunt reale și deci SE POT RECONSTRUI DIN ELEMENTELE CONSTITUTIVE.

Imaginați-vă forța unor autori care au mii și zeci de mii de urmăritori REALI și care de îndată ce sunt blocați reapar cu un cont nou dar cu același număr de urmăritori!

Putem oricând deveni NOI stăpânii feisbuc dacă ne asumăm prezența și dacă acceptăm să ne regăsim unii pe alții ca OAMENI și nu doar ca avataruri penibile și speriate care cerșesc îndurare zeului digital.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Comments


bottom of page