Dedolarizarea ca armă atomică

Președinții Vladimir Putin și Xi Jinping tocmai au semnat un acord comercial pe 30 de ani pentru livrarea de gaze naturale.


Până aici nimic nou dar problema este că de data asta ambele părți au fost de acord ca plățile să se facă în Euro și nu în USD.


Toată șandramaua americană stă în picioare tocmai pentru că dolarul este moneda de rezervă folosită la nivel global iar acest gen de decizii de a deconta în altă monedă le dă la cap bătăușilor planetei mai ceva decât bombele tradiționale.


Dedolarizarea este arma de distrugere în masă pe care Rusia și China o amorsează cu atenție. Când acest fenomen va fi general acceptat trilioanele de dolari datorii pe care le au americanii vor deveni cu adevărat cortina finală peste povestea unui imperiu sufocat de propria aroganță și ticăloșie.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Republica M0ld0v@ a semnat azi cererea de aderare la Uniunea Europeană. G€0rg1@ a semnat tot azi cererea de aderare la Uniunea Europeană. Ucr@1n@ a semnat acum trei zile cererea de aderare la Uniunea

Mesaj pentru populația indignată de război care-și pune stegulețe la profil. Iată mai jos lista cu celelalte conflicte militare active în care mor oameni în fiecare zi. Cifrele arată morții din 2022