top of page

Dioxidul de carbon nu influențează temperatura planetei

Iată cifrele reale care demonstrează că Încălzirea Globală datorată emisiilor de CO2 este o minciună uriașă.


1. Dioxidul de Carbon (CO2) reprezintă doar 0.04% din gazele ce compun atmosfera.


2. 97% din acest gaz este produs de natură (vulcani, mlaștini, frunze în descompunere, insecte, bacterii) omenirea având o contribuție de doar 3% … din cei 0.04%.


3. 98% din efectul de seră este produs de vaporii de apă din atmosferă iar dioxidul de carbon nu are legătură cu clima.


Așadar dacă prin absurd am elimina complet emisiile de dioxid de carbon produse de omenire (cei 3% din cei 0.04%) efectul de seră ar rămâne neschimbat.


Pentru 99% din populație explicațiile de mai sus sunt suficiente. Pentru restul de 1% plătiți de globaliști să combată orice comentarii care dezvăluie minciuna iată mai jos explicația științifică pe scurt:


Din start trebuie știut că dioxidul de carbon nu are nici o legătură cu vremea și clima planetei noastre.


Întreaga atmosferă cu toate gazele sale componente (nitrogen, oxigen, dioxid de carbon, etc…) are rolul de a scădea viteza de răcire a temperaturii produse de radiația solară prin cele trei procese de conducție, convecție și evaporare. Cel din urmă este responsabil pentru formarea norilor și a precipitațiilor care blochează razele soarelui și scad temperatura.


Fără atmosferă Terra ar fi la fel ca Luna care are fluctuații uriașe de temperatură datorită faptului că radiația pură de la soare părăsește suprafața planetei cu viteza luminii pentru că nu este împiedicată de nimic.


Spre deosebire de Lună planeta noastră este protejată de această “pătură” numită atmosferă care se răcește doar treptat pe măsură ce crește altitudinea.


Această rată de răcire treptată a atmosferei nu are nici o legătură cu dioxidul de carbon ci este dictată de “capacitatea netă de căldură” a întregii atmosfere.


Această “pătură” protectoare se întinde până la partea superioară a troposferei (6-10 km altitudine).


Cheia pentru înțelegerea acestui fenomen este conceptul de mai sus numit “capacitatea netă de căldură” care arată că în realitate CĂLDURA NU ESTE NICIODATĂ BLOCATĂ CI CONTINUĂ SĂ CIRCULE înspre straturile superioare ale atmosferei. Orice cantitate de căldură absorbită de dioxidul de carbon este imediat disipată prin contactul cu molecule diferite pentru egalizarea temperaturii cerute de “capacitatatea netă de căldură”.


În orice caz nivelul temperaturii de la altitudini ridicate nu are nici o influență asupra temperaturii de la sol deoarece lungimea de undă de radiație/absorbție a CO2 de 15 microni este neglijabilă în raport cu radiația termală de -80 de grade Celsius.


Deasupra tuturor acestor considerații avem influența oceanelor. Nivelul temperaturii din zona ecuatorială crește precipitațiile iar acest fenomen duce la furtuni uriașe și secete datorită diferențelor în presiunea atmosferică. Toate acestea intră însă în categoria de “vreme” și nu de “climă” deci sunt complet impredictibile și în nici un caz dictate de emisiile de dioxid de carbon.


Asta este explicația științifică prin care se arată clar că dioxidul de carbon (cei 3% produși de omenire din cei 0.04% prezenți în atmosferă) nu este cauza încălzirii globale.


Închei aici cu o concluzie pentru cei 99% dintre cititorii de bună credință pentru că ceilalți 1% vor găsi oricum nod în papură la orice argument în proporție directă cu suma plătită de stăpânii lor.


Iată concluzia:


Pornind de la premize false descrise într-un limbaj pretențios și prezentate cu imaginație oricine poate inventa orice calamitate (crize sanitare, încălziri globale, crize alimentare). Depinde de fiecare dintre voi dacă acestea rămân doar simple minciuni și manipulări pentru a vă sărăci și fura libertățile sau devin legi abuzive ale noii ordini mondiale în care credeți ca într-o nouă biblie a erei lui HOMO IGNORANTUS.


Încă puteți alege…


www.romaniaromanilor.org

121 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page