top of page

Dragnea APP-istul vrea monarhie

Am ascultat deunăzi un dialog între Marius Ghilezan (jurnalist monarhist la România Liberă) și Cozmin Gușă (ghinionistul făcător de președinți, Năstase, Băsescu, Geoană, Ponta).

Din toată ciorba comico-politică obișnuită am reținut un amănunt interesant pe care Marius l-a repetat de două ori:

“Liviu Dragnea a spus că este de acord cu monarhia în România dacă se găsește domnitor autohton”.

Vedeți voi cam de unde bate crivățul băi români? APP-istul nostru are planuri mărețe.

Păi știți voi cine e prin Românica și tot așteaptă semnalul? Un tânăr pe nume Nicolae, fără titlu și fără legitimitate istorică.

Fără titlu pen’că acesta i-a fost luat de rege atunci când s-a aflat că are un copil din flori. Fără legitimitate istorică deoarece prin actul de abdicare semnat la 30 decembrie 1947 Mihai I:

“ Renunță pentru el și pentru urmași lui la Tron, renunțând pentru el și pentru ei la toate prerogativele ce le-a exercitat ca Rege al României”.

Pe deasupra Art. 152 din Constituție face imposibilă revenirea monarhiei dar Marius explica nevinovat lui Cozmin cum că ăsta e un mizilic pe care parlamentul îl poate rezolva rapid într-o singură ședință și astfel monarhia poate reveni.

Așadar, teleormăneanul vrea regat dar n-are pe cine să ungă rege iar legea fundamentală îi și interzice asta.

După cum merge treaba la românica punem pariu că dacă se încordează Dragnea un pic vă face și regat, vă dă și rege și vă bagă și o Constituție nou nouță pentru mileniul III?

Cei care sunteți gata să polemizați cu mine pe tema abdicării forțate a regelui Mihai I vă rog mult aveți răbdare să înceapă meciurile din spațiul public pe această temă. Am multe de spus și de scris. Nu o să vă pară rău. Am povești din timpul ambelor “domnii” ale lui Mihai I și despre Carol al II-lea și Nicolae Iorga, eminent istoric dar penibil om politic.

Ce ne-am face noi chibiții dacă regulat nu ar încerca oamenii politici compromiși să se reinventeze?

Să vezi acum ce perdafuri îmi iau de la câțiva prieteni monarhiști. Merg să-mi pun o țuică. Măcar să mă prindă vâjul vesel.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Comments


bottom of page