top of page

Energia pe înțelesul tuturor

Energia pe înțelesul tuturor.


Curent electric


Statul român (adică VOI) este proprietarul companiilor producătoare de electricitate din România.


România (adică VOI) are nevoie de 10.000 MW în perioadele de vârf și deși are o putere instalată de aproape 20.000 MW, din varii motive tehnice și birocratice produce în realitate doar vreo 9.000 MW.


În același timp România poate aduce curent electric și din străinătate dar capacitatea maximă de import este de doar 2.000 MW din cei 10.000 MW necesari deci, chiar dacă ar vrea să ia curent electric din surse externe România nu poate acoperi exclusiv din import acest necesar de energie electrică.


De aceea românii sunt efectiv captivi ai companiilor care produc electricitate aici în țară pentru că, așa cum am văzut mai sus, importurile de 2.000 MW nu pot acoperi nici pe departe necesarul de 10.000 MW.


Deoarece România este obligată să folosească producția proprie de energie electrică nu putem vorbi de ”liberalizarea” prețului pentru că nu există decât un singur proprietar, statul român (VOI), iar acesta stabilește prețul cum vrea el.


De aceea ideea de ”liberalizare” a prețului la curentul electric este o simplă minciună deoarece statul român poate pune orice preț vrea el la energia electrică produsă în țară.


Gaze Naturale


România (adică VOI) este al doilea mare producător de gaze naturale din Europa după Olanda și din totalul energiei necesare la nivel național 40% este reprezentat de gazele naturale.


Diferența fundamentală dintre energia provenită din curent electric și cea provenită din gazele naturale este că gazele pot fi extrase și apoi înmagazinate vara în perioada de consum mic pentru a fi folosite iarna, pe când curentul electric nu poate fi înmagazinat.


România este binecuvântată de Dumnezeu cu rezerve absolut uriașe de gaze naturale, unele aflate deja în exploatare iar altele în curs de amenajare în subsolul Mării Negre.


Capacitatea maximă de extracție din depozitele de înmagazinare este de 300 GWh/zi iar producția de maxim 300 GWh/zi deci România poate asigura 600 GWh/zi la consum DIN SURSE PROPRII.


Singura perioadă în care consumul crește puțin peste 600 GWh este în iernile grele cu temperaturi foarte scăzute dar nici atunci nu este nevoie de mai mult de 15%-20% peste producția și depozitele de la intern.


80% din gazele naturale sunt extrase în țară de către ROMGAZ, deținut de stat (adică de VOI) și de către PETROM, vândut de Adrian Năstase străinilor.


Așadar covârșitoarea majoritate a curentului electric și a gazelor naturale sunt produse și extrase în România și sunt proprietatea statului (adică VOI).


Acesta este motivul pentru care creșterile aberante de prețuri din ultimul an sunt voința EXCLUSIVĂ a partidelor politice care dețin sau care au deținut majoritatea, adică PSD, PNL, USR și UDMR.


Nu contează ABSOLUT DELOC prețul internațional la bursele de energie pentru că VOI PRODUCEȚI PROPRIUL CURENT ELECTRIC ȘI EXTRAGEȚI PROPRIILE GAZE NATURALE.


De aceea PSD, PNL, USR, UDMR, Ciolacu, Ciucă, Barna, Hunor, Iohannis și șefii serviciilor secrete din România pot ORICÂND să decidă scăderea prețurilor la energie INDIFERENT de situația internațională.


Ca de obicei, nu străinii vă fură ci chiar românii voștri pe care i-ați votat sau pe care i-ați lăsat să preia puterea în România pentru că nu v-ați dus la vot și nu v-ați deranjat să vă cunoașteți candidații și să monitorizați procesul electoral.


De azi înainte, când îi auziți pe guvenanți că se plâng de ”situația internațională”, să știți că vă mint cu nerușinare și că EI SCUMPESC ENERGIA PENTRU A VĂ FURA BANII DIN BUZUNAR.


Simplu de explicat dar infinit mai complicat de acceptat că de fapt VOI SUNTEȚI CAUZA MĂRIRII PREȚURILOR LA ENERGIE prin nepăsarea cu care tratați activismul civic și politica într-o democrație constituțională.


Putem schimba împreună această tristă realitate. Sunt aici să vă ajut și asta voi face până la capătul vieții mele.


Până acum nici unul dintre liderii suveraniști nu a vrut să aibă de-a face cu mine deși i-am contactat pe toți, le-am explicat cine sunt, ce cărți am scris și ce fac pentru neamul românesc.


De aceea astăzi nu-mi mai pasă de nici unul dintre ei, nici de Diana Șoșoacă, nici de Gheorghe Piperea, nici de Dan Chitic, nici de Ninel Peia și nici de cele 14 asociații suveraniste care m-au ignorat sistematic.


Am ajuns la concluzia că nu de asocierea cu suveraniștii am nevoie ci de români cărora să le trimit mesajul meu românesc.


Sper ca materialele mele educative să ajungă la mintea și la inima voastră. Faceți ce vreți voi cu ele.


Bogdan Vasile

Naționalist de viță veche


www.romaniaromanilor.org

115 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page