top of page

Iluzia sancțiunilor internaționale

Toată lumea urmărește mereu cu sufletul la gură anunțurile despre potopul de sancțiuni împotriva vreunui vinovat de serviciu, oricare ar fi fost acesta de-a lungul vremii.


Modelul este arhicunoscut, mai marii lumii anunță pe toate canalele media posibile că au blocat conturi, au înghețat fonduri și au anulat contracte de furnizare de materii prime, toate provenind din țara luată la ochi de hegemoni.


În urmă cu 30 de ani era URSS, acum 20 de ani era Irak, acum 10 ani era Libia iar astăzi sunt Iran și, din nou, Rusia.


Ce nu știe lumea este că totul este doar praf în ochii prostimii pentru că banii și resursele naturale trebuie să-și continue circuitul economic indiferent de situația internațională cel puțin pentru șmecherii planetei în timp ce săracii se uită la TV, își mai pun o haină pe ei și se spală mai rar.


Nu credeți?


Citiți excepționala carte intitulată “The World for Sale”, adică “Toată Lumea este de Vânzare”, în care autorii Javier Blas și Jack Farchy arată cum de exemplu intermediari sprijiniți de guvernele britanic și american l-au ajutat în mod secret pe Saddam Hussein să vândă liniștit petrol irakian în perioada mult trâmbițatului embargou instituit chiar de … Marea Britanie și de SUA.


Și mai povestesc cei doi cum tot intermediari necunoscuți publicului au făcut barter în mod secret cu Fidel Castro luând de la acesta zahăr la schimb cu petrol și astfel ocolind sancțiunile americane și ajutând mișcarea revoluționară din Cuba.


Cea mai hilară este însă povestea tranzacțiilor secrete prin care SUA au vândut milioane de tone de grâu și porumb Rusiei chiar în perioada de vârf a războiului rece!


Asta este lumea în care trăim prieteni, o junglă în care cine poate oase roade, cine nu, nici carne macră.


Așadar, când îi mai auziți pe șmecherii de azi “sancționând” de zor vreo țară producătoare de materii prime importante la nivel mondial vreau să vă aduceți aminte de acest articol.


“Toată lumea este de vânzare…”


Țineți aproape și ne va fi mai bine.


www.romaniaromanilor.org

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Comments


bottom of page