top of page

Neamul românesc se stinge în țara cu 100,000 de jurnaliști, 10,000 de analiști, 1,000 de generali da

”Adevărul este aproape întotdeauna VĂZUT și nu auzit” spunea în prima parte a secolului al XVII-lea filosoful iezuit Baltasar Gracián.

Prin asta filosoful arăta că acțiunea crează realitatea și nu vorba.

Făuritorii de imperii sunt ocupați cu făcutul pe când făuritorii de iluzii sunt ocupați cu vorbitul. Pe calapodul acestei legi imuabile s-a croit astăzi cârpa murdară trasă peste ochii naționalismului românesc la început de veac globalist.

Modelul este mereu același, 100,000 de jurnaliști spun românilor ce trebuie să creadă apoi 10,000 de analiști explică românilor de ce trebuie să creadă ce le spun jurnaliștii, în timp ce 1,000 de generali închid cercul ordonând jurnaliștilor ce să publice.

În centrul cercului astfel trasat stă astăzi captiv în genunchi neamul românesc, o minoritate milenară cu valori excepționale dar care a uitat să FACĂ în loc să vorbească.Pentru a ieși din cercul morții neamul românesc trebuie să redescopere FĂCUTUL începând cu cele mai mici și doar aparent neînsemnate acțiuni.

Amiralul american William H. McRaven, fost membru al trupelor de elită US Navy Seals are o vorbă care se potrivește ca o mănușă situației în care ne aflăm noi românii astăzi: ”Dacă vrei să schimbi lumea începe prin a învăța să-ți faci patul după ce te trezești”.

Disciplina pe care o căpătăm atunci când punem ordine în viața noastră mică ne va ajuta atunci când vom dori să punem ordine în viața mare a lumii. Trebuie să începem să FACEM lucruri concrete iar marea luptă politică trebuie să fie ultima pe lista de priorități.

Din lista lucrurilor mici dar definitorii pentru succesul unui neam nu lipsesc următoarele:

Nu poți să ai datorii personale cu carul dar să vrei ca țara ta să fie independentă financiar. Nu poți să-ți umpli sarsanalele zilnic de la supermarket-urile pline de otrăvuri ale străinilor dar să ai pretenția de a te hrăni sănătos. Nu poți folosi doar produse din import dar să vrei ca industria autohtonă să prospere. Nu poți să copiezi doar modele din străini dar să vrei ca tradițiile românești să dăinuie. Nu poți să ignori complet activismul civic dar să vrei să ai o clasă politică onestă și performantă.

După ce vom fi FĂCUT și nu doar vorbit despre acești primi pași vom putea învăța și arta luptei civice, începând cu reguli fundamentale precum cunoașterea de sine, înțelegerea surselor, pârghiilor și a caracterului PUTERII precum și a metodelor concrete prin care ne putem organiza în grupuri eficiente de acțiune românească și redeveni stăpâni la noi acasă.

Salvarea neamului românesc se găsește în afara cercului trasat în jurul nostru de vorbele jurnaliștilor, analiștilor și ale generalilor.

Aveți curajul de a FACE și vorbele vor dispărea de la sine.

Găsiți metode concrete de acțiune civică pe www.romaniaromanilor.org. Tot acolo găsiți două proiecte reale, Legea Suveranității și Proiectul de monitorizare al alegerilor.

Țineți aproape și ne va fi mai bine!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page