top of page

Nu orânduirea politică aduce prosperitatea țării ci calitatea liderilor săi

Oamenii au vrut monarhie ca să fie apărați iar când regele nu i-a apărat oamenii în loc să schimbe regele au schimbat forma de guvernământ în republică.


Oamenii au vrut republică pentru a fi ei stăpâni iar când câțiva au fost mai stăpâni decât cei mulți oamenii în loc să-i dea la o parte au schimbat forma de proprietate în socialism.


Oamenii au vrut socialism pentru a fi egali cu toții iar când au văzut că unii dintre ei sunt mai “egali” decât cei mulți oamenii în loc să-i dea la o parte au schimbat iar forma de proprietate înapoi în capitalism.


Oamenii, dragii mei, sunt ca cizmarul care dă de perete cu ciocanul după ce s-a lovit cu el peste degete.


Oamenii preferă să facă revoluții, să moară în războaie și să facă foamea de dragul unei noi ideologii decât să accepte că orice orânduire este oglinda societății, că omul sfințește locul și că nu forma de guvernământ este importantă ci calitatea oamenilor chemați să o pună în practică.


Așadar dragii mei nu așteptați salvarea de la norme teoretice și iluzorii forme de organizare societală pentru că nu orânduirea vă fură ci semenii voștri în același fel în care nu armele omoară ci cei care apasă pe trăgaci.


Pentru a avea rege destoinic trebuie să învățați cu toții să fiți regi la fel cum pentru a avea președinte loial trebuie să învățați cu toții să fiți președinți.


Doar știind cum arată excelența veți putea să dați soarta voastră pe mâna unui lider excelent altfel o să tot dați cu ciocanul de perete până o să-i rupeți mânerul iar degetul o să vă rămână tot vânăt și umflat.


Cu drag la voi.


Țineți aproape și ne va fi mai bine.


www.romaniaromanilor.org

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Comments


bottom of page