top of page

Pentru prima oară în istorie bogații nu mai au nevoie de săraci. Urmarea este catastrofală...

Vreți să știți de ce miliardarii lumii doresc depopularea planetei prin terapie genetică, războaie și foamete?

Pentru că dezvoltarea explozivă a inteligenței artificiale face ca oamenii să devină ... inutili. Cei puțini și deștepți nu mai au nevoie de cei mulți și ignoranți pentru că munca acestora din urmă este înlocuită rapid de computere.

Timp de mii de ani oamenii au fost necesari deoarece aceștia au produs tot ce era nevoie. Această stare de fapt s-a schimbat dramatic în ultimele decenii iar astăzi suntem chiar noi cei care accelerăm propria noastră dispariție.

În inconștiența noastră aplaudăm astăzi apariția vehiculelor pilotate de computer, a programelor de analiză juridică prin care sunt înlocuiți avocații, a aplicațiilor care scriu pentru noi materiale de marketing, roboți care fac chirurgie, imprimante care construiesc orice, microfoane inteligente care spionează tot ce vorbim și construiesc în jurul nostru o lume artificială și manipulată de cei care produc tehnologie.

Publicația ”International Research Journal of Engineering and Technology” arată că până în anul 2030 56% din locurile de muncă ale profesorilor vor fi afectate, 80% din locurile de muncă ale medicilor, 23% din cele ale juriștilor, și 30% din toate locurile de muncă ce necesită pregătire academică.

Un alt articol publicat de ”Braincities” menționează noi tendințe în tehnologie acestea incluzând tablouri pictate de roboți și piese muzicale scrise de computere.

Rezultatul?

Compania FOXCONN care produce echipamente pentru Apple și Samsung a redus numărul de angajați de la 110.000 la doar 50.000 restul de 60.000 fiind ... roboți.

Pe același model în provincia Guandong din China 505 fabrici au înlocuit zeci de mii de muncitori cu roboți industriali.

În SUA compania Walmart a anunțat introducere a 360 de roboți pentru curățenie.

Peste tot în lume militarii sunt înlocuiți cu drone, roboți și vehicule inteligente.

McKinsey Global Institute, departamentul de cercetare al companiei multinaționale de consulting McKinsey, apreciază că în următorii zece ani un milion de locuri de muncă vor fi înlocuite de inteligența artificială și că societățile dezvoltate din Vest vor trebui să instaureze regimuri autocrate pentru a stăvili haosul civil ce va fi asemănător marii crize economice din anii 1930.

Dacă este dificil să vă imaginați ce urmează amintiți-vă că înainte de prima revoluție industrială în SUA 90% din locurile de muncă erau in agricultură iar după instaurarea noilor tehnologii au mai rămas doar 2% să muncească în agricultură.

Așadar, ce să facă bogații planetei care produc tehnologie înaltă cu miliardele de pălmași care nu mai sunt buni de nimic dar care continuă să se înmulțească și să mănânce degeaba?

Concluzia este sumbră dar trebuie să ne trezească din idioțenia cu care ne bucurăm de fiecare nouă aplicație pe telefon sau tabletă:

Dacă vrem să supraviețuim trebuie să rămânem oameni, să refuzăm să acceptăm tehnologie de dragul tehnologiei, să păstrăm vie comunitatea reală, să refacem grupurile de oameni unite de interese comune și să rezistăm tentației de a câștiga un ban mai ușor lăsând roboții să muncească în locul nostru.

Bogații vor să depopuleze planeta pentru că nu mai au ce face cu noi și este datoria noastră să nu-i lăsăm să ne înlocuiască total cu roboții lor.

64 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Commentaires


bottom of page