top of page

Posturile de televiziune care promovează vaccinarea sunt obligate prin lege să adauge avertismente d

Spațiul audio-vizual din România este inundat de reclame la medicamente și suplimente alimentare și toate sunt însoțite de avertismente conform legilor în vigoare. Cu toate acestea, când vine vorba de vaccinarea împotriva unui virus care pasămite este ucigaș toți neaveniții, toate prompteristele și toți analiștii ”lu’ pește” pot să-și dea cu părerea despre aspectele acestea medicale fără ca telespectatorii și ascultătorii să fie avertizați de pericolele la care se pot expune urmând sfaturile babuinilor de pe micul ecran.

Am urmărit pe net un fragment televizat din cadrul unei emisiuni pe postul de televiziune Antena 3 în cadrul căreia moderatorul Radu Tudor împreună cu unicul și irepetabilul Raed Arafat promovau agresiv vaccinarea la toate categoriile de vârstă.

Nu vreau să analizez prostiile, jumătățile de adevăr și manipulările grosolane pe care aceste rebuturi morale le scoteau pe gaura gurii ci să observ faptul că aceste două personaje promovau tratamente medicale aflate încă în stadiul experimental.

Datorită acestei realități postul de televiziune este obligat prin lege să afișeze informații referitoare la riscurile la care se expun cei care acceptă aceste tratamente.

Aceste obligații decurg din prevederile Legii Drepurilor Pacientului Nr. 46/2003 (revizuită 2021) precum și din Ordinul Nr. 194 din 23 februarie 2015 al Ministerului Sănătății privind publicitatea medicamentelor de uz uman.

Consiliul Național al Audiovizualului este obligat prin lege să se sesizeze, să intervină și să se asigure că acești comici vestiți ai micilor ecrane respectă legile. Dacă domnii și doamnele de la CNA sunt prea ocupați atunci putem noi toți să-i ajutăm prin inundarea lor cu sesizări în legătură cu aceste încălcări flagrante ale legii.

Iată mai jos un model pe care să-l folosiți precum și modalitatea prin care puteți da cu buzduganul în poarta CNA.

  1. Mergeți pe site-ul oficial al CNA aici: https://www.cna.ro/PORTAL-PETI-II-adresate-CNA.html

  2. Alegeți dacă faceți sesizare Radio-TV sau Cablu. Aveți acolo două adrese disponibile.

  3. Pe pagina propriu-zisă pentru sesizare completați câmpurile cerute cu datele voastre personale precum și detaliile legate despre emisiunea care a încălcat regulamentul CNA. Apoi în câmpul intitulat ”Sesizare” adăugați textul de mai jos sau dacă vreți scrieți ce doriți cu condiția să menționați obligațiile conform Legii 46/2003 și Ordinului 194/2015.

”Stimate Domn sau Doamnă,

Vă trimit această sesizare în legătură cu încălcarea prevederilor Legii Drepturilor Pacientului Nr. 46/2003 precum și a Ordinului Nr. 194/2015 al Ministerului Sănătății în legătură cu publicitatea la medicamentele de uz uman.

În speță este vorba de lipsa avertismentelor obligatorii referitoare la riscurile tratamentelor medicale așa cum sunt ele prevăzute de reglementările în vigoare atunci când moderatorii și invitații acestora discută și promovează vaccinarea populației împotriva virusului SARS-CoV-2.

Vă rog așadar să dispuneți deschiderea unei anchete în legătură cu emisiunea mai sus menționată și să cereți imperativ respectarea legilor și reglementărilor în vigoare precum și sancționarea celor vinovați de aceste încălcări care pot avea urmări deosebit de grave în ceea ce privește sănătatea populației.

Vă mulțumesc

Cetățeni, învățați metodele activismului civic și veți avea o viață mai bună!

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Comments


bottom of page