top of page

Prăpădul ideologiei progresiste ucide universitățile.

Doctorul în filosofie Michael Robillard, absolvent al academiei militare West Point din SUA și mai apoi al universității Oxford din Marea Britanie a publicat o carte cu titlul “Don’t Go To College”, “Să nu faceți facultate” în care descrie în cuvinte sumbre realitatea academică din cele mai faimoase centre de învățământ universitar din lume.


În cartea sa acesta arată cum ideologia de gen, homosexualitatea și în general teoria “woke” (a celor treziți) este promovată agresiv chiar de către liderii lumii academice iar marea majoritate a profesorilor stau umili cu capul plecat și păstrează tăcerea în speranța că vor primi o avansare, o confirmare pe post sau o mărire de salariu.


Atenție, vorbim despre cadre universitare de la Oxford și nu despre profesorii unui liceu agricol de la periferia unui orășel de provincie.


Studenții sunt supuși fără milă unui atac ideologic nemilos iar cei care îndrăznesc să pună întrebări sau să își exprime păreri contrare valului progresist sunt arătați cu degetul, marginalizați și eliminați din viața comunității studențești.


Din lista lungă de contradicții ideologice flagrante pe care noua Inchiziție a gândirii o revarsă asupra minții tinerilor am cules câteva exemple grăitoare pe care Michael le-a trăit nemijlocit:


1. Pe de o parte tinerii sunt îndemnați să lupte împotriva conceptelor științei vestice care este acuzată că are o structură opresivă dominată de “patriarhii rasei albe” dar în același timp li se cere acestora să creadă tot ce susțin “rapoartele” biomedicale despre Covid care sunt comunicate chiar de către cei înfierați mai sus.


2. Pe același model după ce li se cere tinerilor să creadă că datele biomedicale legate de Covid sunt valide acestora li se spune că aceleași date biomedicale dacă se referă la genurile masculin/feminin sunt doar “convenții sociale”!


3. După ce li se spune că genurile masculin/feminin sunt doar convenții sociale studenții află că referitor la rasă situația se schimbă din nou și aceasta este un adevăr obiectiv care nu poate fi ales liber deși rasa este doar o convenție socială deoarece există o singură rasă, cea umană.


Contradicțiile se țin lanț în universități și includ concepte fundamentale legate de religie, educație și norme sociale.


Cum este posibil ca profesori educați, maturi și respectați în toată lumea să tacă și să accepte crima ideologică la care sunt supuse sufletele nevinovate ale tinerilor care caută adevăruri și calea dreaptă în viață?


Răspunsul se găsește în excepționala butadă a lui Upton Sinclair care sună cam așa:


“Este foarte dificil să faci pe cineva să înțeleagă o idee dacă salariul acestuia depinde de abilitatea sa de a nu înțelege acea idee”.


Închei cu o notă personală prin care vă invit să faceți un exercițiu de imaginație. Ce reacție veți avea în ziua în care veți fi chemați în biroul șefului pentru a fi instruiți cum să folosiți corect noile pronume ale identității de gen și cum să participați împreună cu familia și copiii voștri preșcolari la festivalul homosexualilor din firmă?


Sfârșitul lumii există dar arată cu totul altfel decât ne-am imaginat și primii sacrificați sunt tinerii.


Regăsiți stâlpii lumii clasice la www.romaniaromanilor.org

16 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Comments


bottom of page