Proiect de țară: Adevărata Democrație

Democrația liberală în forma sa consacrată este de departe cea mai mare piedică în calea bunăstării oamenilor de rând.

Iată de ce:

Socrate, părintele filosofiei avea o părere foarte proastă despre democrație. În Cartea a VI-a a lucrării sale intitulată “Republica” Platon prezintă un dialog între Socrate și Adeimantus.

Filosoful îl întreabă pe tânăr dacă, aflat la bordul unei corăbii care pleacă pe mare, ar lăsa comanda acesteia pe mâna oricui aflat la bord sau pe mâna unor marinari pregătiți pentru a naviga în larg.

Adeimantus răspunde corect, arătând că doar cei calificați ar trebui să se afle la comandă și sunt convins că și voi, cititorii mei, sunteți de acord cu el.

Socrate face apoi o paralelă între corabie și stat arătând că este o inepție să dai puterea de decizie prin vot unei mulțimi needucate politic, economic și moral iar adevărul acestei observații se vede în calitatea vieții noastre.

Concluzia socratiană este că înainte de a da cetățenilor drept de vot trebuie să te asiguri că aceștia CUNOSC mecanismele politice, economice și morale necesare pentru a fi pus în fruntea țării.

În locul acestei abordări logice vedem că astăzi singurele condiții necesare votului sunt cetățenia, vârsta și cazierul judiciar, o situație pe care suntem datori să o corectăm.

Cred cu putere că pentru patrioții cinstiți cea mai bună apărare împotriva ticăloșiei politicienilor este educația civică însoțită de acțiuni electorale de control.

De aceea voi lansa un program național de educație politică și voi organiza și antrena un grup de monitorizare a alegerilor, punând astfel bazele unui curent nou prin care dacă tot vrem democrație atunci să și putem să ne exercităm puterea la nivel popular.

Cât de curând voi anunța prima emisiune în direct și voi lansa un pachet de informații necesar acestui demers civic.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Republica M0ld0v@ a semnat azi cererea de aderare la Uniunea Europeană. G€0rg1@ a semnat tot azi cererea de aderare la Uniunea Europeană. Ucr@1n@ a semnat acum trei zile cererea de aderare la Uniunea

Mesaj pentru populația indignată de război care-și pune stegulețe la profil. Iată mai jos lista cu celelalte conflicte militare active în care mor oameni în fiecare zi. Cifrele arată morții din 2022