top of page

Proiect de țară: Adevărata Democrație

Democrația liberală în forma sa consacrată este de departe cea mai mare piedică în calea bunăstării oamenilor de rând.

Iată de ce:

Socrate, părintele filosofiei avea o părere foarte proastă despre democrație. În Cartea a VI-a a lucrării sale intitulată “Republica” Platon prezintă un dialog între Socrate și Adeimantus.

Filosoful îl întreabă pe tânăr dacă, aflat la bordul unei corăbii care pleacă pe mare, ar lăsa comanda acesteia pe mâna oricui aflat la bord sau pe mâna unor marinari pregătiți pentru a naviga în larg.

Adeimantus răspunde corect, arătând că doar cei calificați ar trebui să se afle la comandă și sunt convins că și voi, cititorii mei, sunteți de acord cu el.

Socrate face apoi o paralelă între corabie și stat arătând că este o inepție să dai puterea de decizie prin vot unei mulțimi needucate politic, economic și moral iar adevărul acestei observații se vede în calitatea vieții noastre.

Concluzia socratiană este că înainte de a da cetățenilor drept de vot trebuie să te asiguri că aceștia CUNOSC mecanismele politice, economice și morale necesare pentru a fi pus în fruntea țării.

În locul acestei abordări logice vedem că astăzi singurele condiții necesare votului sunt cetățenia, vârsta și cazierul judiciar, o situație pe care suntem datori să o corectăm.

Cred cu putere că pentru patrioții cinstiți cea mai bună apărare împotriva ticăloșiei politicienilor este educația civică însoțită de acțiuni electorale de control.

De aceea voi lansa un program național de educație politică și voi organiza și antrena un grup de monitorizare a alegerilor, punând astfel bazele unui curent nou prin care dacă tot vrem democrație atunci să și putem să ne exercităm puterea la nivel popular.

Cât de curând voi anunța prima emisiune în direct și voi lansa un pachet de informații necesar acestui demers civic.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

Comments


bottom of page