top of page

Războiul este singura religie a omenirii

De când e lumea lume omenirea s-a aflat în război.

Ne batem ca chiorii unii cu alții pentru te miri ce și folosim pauzele dintre războaie pentru a ne pregăti de … război.

Cu toate acestea niciodată popoarele nu au crezut că războiul le bate la ușă și a trebuit întâi să cadă casa peste ei pentru a accepta că se află în război.

Nici marii comandanții militari nu sunt mai răsăriți, analizele acestora fiind la fel de fanteziste. În august 1914 Împăratul german Wilhelm al II-lea promitea trupelor că vor reveni înainte să cadă frunzele toamnei. “Scurta” luptă a fost până la urmă Marele Război Mondial care în patru ani a curmat 10 milioane de vieți omenești.

La fel și acum, toată suflarea caută găuri în care să se ascundă “câteva luni” până trece nebunia, uitând că suntem o specie blestemată care se hrănește din teroarea războiului, care nu poate trăi fără crime și lacrimi și care dacă nu are război îl inventează.

Când vă mai dă târcoale speranța că “de data asta e altfel” vă recomand să citiți (sau recitiți) fabulosul roman Război și Pace scris de Tolstoi și încercați să vă întrezăriți viitorul imediat prin prisma infernului napoleonian de la 1812.

Vreți nu vreți asta suntem, niște animale însetate se sânge care se bat între ele neîncetat. Daca ați fost ocupați cu treaba și nu ați băgat de seamă tocmai a început un nou război și trebuie să vă bateți pentru viața voastră și a copiilor voștri.

Cum?

Naiba știe, cum știți și cum puteți fiecare dar sunt sigur că de data asta lașii vor muri primii…

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page