top of page

România are un IQ mediu la limita de avarie.

De ce e România mică și se face din ce în ce mai mică?

Organizația World Population Review oferă o posibilă explicație calculând coeficientul mediu de inteligență (IQ) al fiecărei țări.

Modelul folosit susține că la nivel de populații largi IQ-ul este dictat de calitatea educației și a resurselor la care are acces populația.

Cele 199 de țări și teritorii independente de pe glob sunt plasate pe o scară între 43 și 106 iar nivelul IQ 80 este considerat pragul minim intelectual necesar unei funcționări intelectuale acceptabile.

Pe această scară România se află la nivelul IQ 86, considerat la limita inferioară a inteligenței cerute de provocările economice, sociale și culturale ale competiției între țări pentru bunăstare și dezvoltare.

La nivel psihiatric cei aflați între 71 și 84 sunt considerați aproape handicapați mental iar analfabetismul funcțional este de regulă semnificativ.

În cazul României situația este agravată de sporul negativ al natalității și de exodul populației început în anii ‘90.

Iată așadar cine suntem. Mai rămâne să hotărâm ce vrem.

Resurse avem să ne punem și-n cap, educația o putem reforma, natalitatea o putem redresa iar exodul îl putem opri.

Nimic nu ne oprește să creștem dar pentru asta avem nevoie de multe și foarte rapid, altfel mă tem că România ca stat suveran, independent și indivizibil va dispărea așa cum au dispărut imperii și civilizații mult mai puternice înaintea noastră.

Cum ne putem salva?

Singura cale este să o luăm de la zero, să ne reinventăm pe structura de rezistență dată de limbă, cultură și obiceiuri.

Comunități mici unite în jurul unor proiecte de interes comun care să scoată în față lideri naturali cu dragoste pentru neam, cinste și educație.

Aceste mici comunități să colaboreze între ele pe proiecte mai largi la nivel local și regional.

Maturizarea acestei organizări să aducă progresul la nivel local și astfel consacrarea unui nou fel de a răzbi în viață.

Pentru a se salva neamul românesc trebuie să înceapă reconstrucția gândind ca o minoritate și acționând pentru supraviețuire.

Înainte de marea unire dorită de suveraniști trebuie să ne pulverizăm în micro comunități iar acolo să reînvățăm românismul.

Nu vă fie teamă să dați înapoi și să reveniți la forme simple de organizare pentru că pe același model omenirea a luat din nou lumină de la perioada clasică a antichității atunci când evul mediu întunecat amenința să distrugă lumea.

“Toate-s vechi și nouă toate, Vreme trece, vreme vine…”

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page