top of page

Vreți să știți de ce nu merge treaba în România? Pentru că cetățenii nu știu cum să pună presiune di

În România avem 319 orașe, 2685 de comune, 13.285 de sate, 329 de parlamentari, 136 de senatori, 18 miniștri, în total 16.772 de funcționari publici pe care cetățenii îi plătesc pentru a rezolva problemele CONCRETE ale vieții zilnice.

Aceste probleme nu țin de înaltele sfere ale politicii globale ci de banii puțini, bolile cronice cauzate de poluare, mâncarea de proastă calitate cumpărată de la supermarket-urile străinilor, mașina ruptă în gropile neastupate de decenii și lipsa forței de muncă datorată depopulării catastrofale a țării.

Cu toate acestea, atunci când lucrurile merg prost, în loc să se adune în grupuri de presiune civică pe probleme comune concrete și să meargă la ușa celor 16.772 de aleși, cetățenii români dau fuga pe facebook sau televizor și urmăresc foarte atent activitatea civică a ”liderilor” din spațiul public românesc.

În loc să tragă la răspundere DIRECT pe cel obligat să-l ajute, cetățeanul român se separă în grupuscule politice potrivnice și ascultă pe ”liderii” din stradă și de la televiziunile de nișă cum vor da aceștia de pământ cu puterea și cum exact de a doua zi va curge lapte și miere dacă ajung ei la putere. Fără excepție acești veritabili titani ai filosofiei politice dâmbovițene ating nivelul unui John Locke, Jean-Jacques Rousseau sau Friedrich Hegel, abordează teme de largă respirație economico-socială și dau impresia că au soluții imediate și neapărat salvatoare.

După ce se adapă la izvorul nesecat al eroului politic mai sus menționat cetățeanul răcorit dă ”like” la postările acestora în care ”eroii” organizează o nouă ieșire în stradă și apoi merge la culcare gândindu-se pe cine să găsească pentru a-l ajuta cu problemele reale cu care se luptă de ani de zile și pentru care nu are pe cine să tragă la răspundere. La fiecare patru ani un nou set de 16.772 de șmecheri (foștii ”eroi” de pe net) iau locul celor vechi și cetățeanul își găsește noi ”lideri” gata să aducă raiul pe pământ.

Ca într-un teatru absurd, cetățeanul nostru nu găsește ajutor pentru rezolvarea problemelor sale reale în schimb este expert în politica înaltă legată de marile convulsii politice la nivel înalt. Acesta îți poate recita pe nerăsuflate o listă lungă de ”lideri” politici din spațiul public în care acesta crede și care ”în mod cert” vor redresa România dacă vor ajunge la putere.

În timpul acesta, aleșii au grijă să facă legi prin care să blocheze orice tragere a lor la răspundere. Este aproape de necrezut însă Legea 96 din 21 aprilie 2006 care reglementează Statutul deputaților și al senatorilor nu prevede nicio obligație directă de ajutor al cetățenilor circumscripției electorale de care aparține parlamentarul respectiv. În articolele 27,28,29 și 39 în care se stabilesc obligațiile și relația cu cetățenii nu există nicio prevedere legală care să stabilească responsabilități directe pentru parlamentari.

În cazul primarilor situația este și mai albastră deoarece Codul Administrativ nu prevede obligații clare ci doar atribuții legate de o groază de aspecte administrative în afară de relația directă cu oamenii.

Privit în ansamblu, este ca și cum din momentul votului toți acești oameni devin zei și nu mai pot fi atinși. Singurul fel în care aceștia pot fi pedepsiți este votul de la alegerile din viitor.

Atâta timp cât veți continua pe linia asta nu veți obține niciodată absolut nimic iar ei vor continua să vă fure banii, viața și viitorul.

Ce puteți face?

  1. Organizați-vă în grupuri LOCALE de presiune civică, formulați petiții și mergeți direct la birourile aleșilor locali pentru a le cere socoteală. Mergeți pe probleme punctuale locale și nu mai bateți câmpii cu democrația, resursele naturale ale țării sau politica Uniunii Europene. Nu aveți nici pregătirea, nici resursele și nici susținerea necesare pentru a rezolva marile probleme ale omenirii.

  2. Odată organizați în grup contribuiți fiecare cu o sumă modică pentru obținerea de asistență juridică deși de multe ori există juriști care chiar ei sunt membrii ai grupului de presiune.

  3. Fiți pregătiți să pichetați biroul alesului respectiv până ce acesta vă ia în seamă. Anunțați presa locală iar aceștia vor fi foarte fericiți să vă urmărească pentru a-și vinde maculatura.

  4. Pentru organizare folosiți rețele sociale individuale controlate chiar de voi. Multe sunt gratuite pentru grupuri mici și nimeni nu o să vă cenzureze acolo. Lăsați ”liderii” providențiali să propovăduiască raiul politic din amvoanele de pe facebook și vedeți-vă de rezolvarea directă a problemelor voastre la nivel local.

  5. Puneți presiune pe ei până când problema este rezolvată. Așa vor prinde frică de voi și vă vor respecta. Fiți agresivi și aveți încredere în voi, o faceți pe banii voștri.

În țara asta și în conjunctura actuală doar acțiunea voastră directă vă protejează pentru că legile sunt suspendate iar cei chemați să le apere au trădat interesele voastre și s-au vândut străinilor. Lăsați naibii visurile revoluționare și rezolvați-vă în mod pragmatic problemele la nivel local. Revoluțiile se fac cu fonduri uriașe, necesită susținere din afară, au nevoie de trădători și sfârșesc tot prost pentru cetățeanul de rând.

Revoluția voastră trebuie să fie activismul civic la nivel local. În aceste grupuri o să vă găsiți liderii civici adevărați, o să legați prietenii pe probleme comune și o să învățați să aveți încredere unii în ceilalți. La fel ca o piatră aruncată în lac, succesul vostru va face valuri care vor ajunge la alții în necaz ca și voi, aceștia vor copia succesul vostru și tot așa, de la om la om, vă veți face viața mai bună punând presiune directă pe cei pe care-i plătiți să o facă.

Dacă această clasă politică ticăloșită nu mai are frică de nimeni este pentru că nimeni nu le bate la ușă. Nu mai stați pe facebook, mergeți la ei și rezolvați-vă problemele direct.

Citiți mai multe despre lupta civică angajată în cartea mea, Îndreptarul Renașterii Neamului Românesc, pe care o puteți citi gratuit la link-ul de mai jos.


Click to access indreptarul-renasterii-neamului-romanesc-master-paperback-6.pdf

0 views0 comments

Recent Posts

See All

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page