top of page

În parlamentul României există cinci partide pe care nu le-a votat NIMENI.

Aproape 10% dintre parlamentari fac parte din partide NEVOTATE DE NIMENI. Dacă nu mă credeți atunci citiți textul de mai jos.


La mai puțin de doi ani de la ultimele alegeri Parlamentul României este astăzi populat de partide nevotate de nimeni.


Dacă vă întreb care sunt partidele parlamentare din România veți răspunde:


PSD, PNL, USR, UDMR și AUR.


Ei bine habar n-aveți voi câte alte partide NEVOTATE DE NIMENI populează astăzi parlamentul țării la mai puțin de doi ani de la alegeri.


Acestea au ideologii diferite, programe diferite și loialități complet diferite față de votanții din noiembrie 2020.


Iată-le în toată splendoarea lor:


1. Partidul Forța Dreptei - 19 parlamentari

2. Partidul REPER - 10 parlamentari

3. Partidul Umanist Social Liberal - 5 parlamentari

4. Partidul Neamul Românesc - 5 parlamentari


Ați votat voi vreunul dintre aceste partide în noiembrie 2020?


Asta înseamnă că 39, adică aproape 10% dintre parlamentari reprezintă interese complet diferite și NEVOTATE de nimeni în România.


Iată acum trei întrebări pentru voi:


1. Cunoașteți sistemul parlamentar îndeajuns de bine încât să realizați cât de gravă este această situație?


2. Vă dați seama că legislația electorală permite accesul la putere fără votul popular?


3. Vă pasă?


Ce se poate face pentru a bloca această evidentă breșă în sistemul siguranței naționale?


Din punct de vedere legal nu se poate face absolut nimic pentru că traseismul politic este permis de actuala Constituție. Conform acesteia mandatul parlamentar este ”reprezentativ” adică aleșii pot face absolut tot ce-i taie capul.


Dincolo de promisiunile sforăitoare și tânguielile populiste din parlament, adevărul este că aleșii pot să bage în parlament pe ușa din dos orice nouă sau veche formațiune politică neparlamentară iar voi nu aveți ce să le faceți. Ghinion.


Privită prin prisma acestei fraude morale, votarea pe ”liste de partid” este o veritabilă sinucidere pentru că poporul nu știe ce votează, fiind mulțumit să pună ștampila pe PSD, PNL, USR, UDMR sau AUR doar pentru că îi văd pe liderii acestora la televizor în fiecare zi.


Singura soluție imediată cu șanse de reușită este să nu mai votăm liste ci oameni, să nu mai votăm ciolaci, ciuci și simioni ci persoanele pe care aceștia le adaugă pe șest pe liste.


Cu alte cuvinte, chiar dacă șmecherii de la vârful partidelor vă aruncă-n față o listă cu 50 de nume de candidați voi trebuie să căutați să aflați tot ce puteți despre aceștia iar dacă nu aveți destule detalii satisfăcătoare atunci să nu votați întrega listă.


Doar așa puteți să controlați cine intră în parlament și dacă aveți încredere în OAMENI și nu în LISTE atunci aveți garanții că aceștia nu vor face traseism politic iar dacă vor fi nevoiți să devină părăsească partidul respectiv atunci vor continua ca independenți pentru că din această poziție oricum pot vota cu orice partid vor. Astfel veți ști că aveți cu adevărat în parlament oameni pe care-i cunoașteți și nu doar niște ”pesediști”, ”peneliști” sau ”useriști” ca până acum.


Această preocupare cere timp, efort și judecată însă vă promit că dacă îi luați la puricat pe cei de pe liste vă ia durerea de cap. Președinții de partid pot face asta pentru că vouă nu vă pasă, pentru că preferați să votați o listă, în orb iar apoi vă plângeți că unul e ”analfabet funcțional”, altul e ”afacerist cu statul” sau altul ”habar n-are să treacă strada singur”.


Luați listele la puricat pentru că asta e singura voastră salvare.


Voi fi alături de voi la alegeri și vom cerceta aceste liste împreună pentru a vă obișnui cu acest exercițiu.


Veți face asta la următoarele alegeri? Sper din toată inima că măcar câțiva dintre voi vă veți trezi. Pentru voi scriu, pentru voi sper și pentru voi sunt aici.


Bogdan Vasile

Naționalist de viță veche


www.romaniaromanilor.org

100 views1 comment

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page