top of page

Minciuna despre ponderea exporturilor Ucrainei în comerțul internațional

Se vrea cu disperare promovarea ideii că prețurile mari la produse agricole și minereuri sunt cauzate de situația din Ucraina însă cifrele arată că totul este doar o mare manipulare destinată poporului neinformat.


Iată mai jos realitatea desprinsă din surse conectate direct la comerțul internațional:


- În ceea ce privește exporturile Ucraina se situează abia pe locul 46 la nivel global.


- Această țară exportă grâu și porumb în valoare de 4,5 respectiv 3,8 miliarde de dolari adică doar 8% respectiv 10% din totalul la nivel mondial care se situează la 52, respectiv 39 de miliarde de dolari anual.


- În materie de minereu de fier această țară exportă în jur de 4 miliarde de dolari anual adică doar 2.8% din totalul la nivel mondial.


- Cel mai mare export al acestei țări sunt … uleiurile de semințe, în valoare de vreo 5 miliarde de dolari. La nivel mondial comerțul cu ulei de semințe reprezintă un minuscul 0.081% din totalul comerțului.


- Cea mai importantă destinație a exporturilor ucrainene este China dar din totalul de 1.5 trilioane de dolari importuri anual e în China doar 7 miliarde, adică doar … 0,5%, vin din Ucraina.


- Pe locul doi ca destinație a exporturilor Ucrainei se află Polonia dar și aici cele 3 miliarde exportate de Ucraina reprezintă doar 1% din cele 300 de miliarde importate anual de Polonia.


Sunt sigur că înțelegeți acum că Ucraina nu are cum să fie cauza creșterilor de prețuri deoarece economia acestei țări pur și simplu nu contează prea mult la nivel macro.


Amintiți-vă aceste cifre atunci când mai apar “experți” și “analiști” pe la televiziunile sistemului să vă spună povești despre impactul uriaș pe care-l are conflictul din Ucraina.


Țineți aproape și ne va fi mai bine.


www.romaniaromanilor.org

20 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page