top of page

Minciunile istoriei în care credem cu toții

Nu credeți nimic din ceea ce vă spun cei a căror bunăstare depinde de voi.


Dacă istoria pe care o citiți vă lasă un sentiment călduț, protector și de mândrie atunci să știți că nu citiți istorie ci propagandă.


Istoria adevărată doare uneori pentru că este urâtă, nemiloasă și dezamăgitoare.


Istoria nu prezintă fapte ci interpretarea lor conform intereselor de moment și din păcate noi toți creștem, suntem educați și trecem prin viață folosind mai mult legende decât adevăruri.


Iată câteva dintre cele mai interesante:


- Albert Einstein era slab la matematică.


Această minciună a apărut într-un număr al publicației “Ripley’s Believe it or Not” și a fost combătută chiar de către Einstein care a declarat că el niciodată nu a avut vreun eșec la matematică și că înainte de a împlini 15 ani cunoștea foarte bine calculul diferențial și cel integral.


- Exodul evreilor din Egipt


Povestea apare în patru din cele cinci scripturi sfinte ale credinței iudaice însă, așa cum precizează chiar și Rabinul David Wolpe, nu există în prezent nici o dovadă arheologică a prezenței israelite în Sinai.


- Cristopher Columb a descoperit America în 1492.


În realitate Columb nu a mers niciodată mai departe de câteva insule din Caraibe, un anume explorator viking Leif Erikson deja debarcase pe continent cu 500 de ani înaintea lui Columb iar continentul era deja locuit de o numeroasă populație băștinașă.


- Maria Antoaneta spunând săracilor “Dacă nu aveți pâine atunci mâncați cozonac”.


Povestea a fost atribuită forțat reginei de către revoluționari francezi care au inventat această asociere preluând artificial o propoziție dintr-o carte scrisă de Jean-Jacques Rousseau în care acesta atribuia această expresie unei imaginare prințese.


- Telefonul a fost inventat de Alexander Graham Bell iar becul de către Thomas Alva Edison.


În realitate telefonul fusese inventat încă din 1860 de către un italian pe nume Antonio Meucci iar becul fusese deja descoperit cu mulți ani înainte lui Edison.


- Părinții fondatori ai Statelor Unite ale Americii erau cu toți creștini practicanți.


De fapt din scrierile acestora reiese că Thomas Jefferson spunea că istoria Bibliei este dubioasă, Benjamin Franklin avea dubii în ceea ce privește divinitatea lui Iius, John Adams era de religie Unitariană iar George Washington nu avea nici o religie confirmată.


- Statuile antice arătau și atunci la fel cum le vedem azi în muzee.


În realitate toate statuile din marmură erau vopsite în culori care imitau pielea naturală iar unele erau chiar aurite.


- Napoleon Bonaparte era mic de statură.


De fapt acesta măsura în jur de 170 cm înălțime un standard mediu al acelor vremuri. Confuzia apare din diferența dintre sistemele metrice de atunci când 1 inch francez era. 2.7 cm iar cel imperial doar 2.54 cm.


- Cleopatra era egipteancă


În realitate aceasta avea sânge grec din Macedonia și se trăgea din unul dintre generalii ui Alexandru cel Mare, Ptolemeu I Sotir.


- Gladiatorii erau sclavi forțați să se bată pentru a supraviețui.


De fapt mulți dintre ei erau oameni liberi care se puteau antrena în școlile de gladiatori în căutarea faimei, bogăției și a gloriei mai ales că multe lupte nu se terminau cu moartea unuia dintre ei ci prin dominația unuia asupra celuilalt.


- Napoleon Bonaparte este cel care a distrus nasul Sfinxului de la Gizeh din Egipt când a ordonat oamenilor săi să tragă cu tunul în el.


În realitate există în muzeul de istorie din Brooklyn o schiță datată 1738 care prezintă Sfinxul cu nasul distrus dar Napoleon s-a născut abia în anul 1769.


- Biblioteca din Alexandria a fost distrusă de Iulius Cezar în anul 48 d.Hr.


Adevărul este că nici astăzi nu se știe ce anume a cauzat distrugerea bibliotecii. Există trei incidente majore care se presupune că au afectat construcția și conținutul său, cel din 48 d.Hr., apoi alt conflict religios din jurul anului 391 d.Hr., când biblioteca încă exista și în fine alt conflict din anul 640 d.Hr. când Califul Omar a cucerit Alexandria și a distrus textele găsite în bibliotecă.


Am ales pentru voi doar câteva dintre cele mai cunoscute neadevăruri dar fiți siguri că absolut tot trecutul nostru este un lung șir de falsuri, interpretări partizane și omisiuni grosolane.


Ce este de făcut pentru a ajunge la adevăr?


1. Hotărâți-vă dacă sunteți interesați să căutați adevărul.


2. Citiți ENORM din surse diferite și din epoci diferite.


3. Nu credeți nimic din ceea ce vă spun cei a căror bunăstare depinde de voi.


Fiți deștepți că puteți.


http://www.xn--romniaromnilor-dhbg.org/

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page