top of page

România ca o pradă. 1990-2022

România ca o pradă, 1990-2022:


18 prim miniștri

34 de miniștri ai culturii

31 de miniștri ai finanțelor

29 de miniștri ai educației

27 de miniștri ai sănătății

24 de miniștri ai justiției

22 de miniștri la externe

23 de miniștri ai apărării


În 32 de ani românii au avut sute de miniștri înconjurați de mii de secretari de stat, subsecretari de stat, șefi de cabinet și consilieri.


În 32 de ani nu a existat NICI MĂCAR UN SINGUR GUVERN care să conducă țara din momentul învestirii după alegeri și până la sfârșitul mandatului dpdv al constituției.


Carnavalul jafului a cunoscut adevărate festivaluri ale luptei pentru ciolan între 1996 și 2000 când au fost trei prim miniștri și șapte guverne, între 2008 și 2012 când au fost trei prim miniștri și cinci guverne iar recordul este deținut de perioada 2012 - 2016 când au fost cinci prim miniștri și cinci guverne.


Această instabilitate permanentă arată că toate domeniile de activitate din România sunt aprig disputate de clanuri mafiote controlate de multinaționale care aproape anual își impun miniștri noi iar aceștia schimbă legislația, dau hotărâri partizane și protejează interesele celor care-i numesc în funcții publice.


Deși la nivelul ministerelor multinaționalele se tot bat parte-n parte pentru putere de 32 de ani există un loc în România unde este liniște deplină și unde partidele nu au voie să-și bage nasul.


Acest loc este Banca Națională a României care este păstorită de 32 de ani de către domnul Mugur Isărescu. Năbădăioasele partide politice și stăpânii lor de la multinaționale tac brusc și dau din coadă atunci când vine vorba de BNR și de nemuritorul său guvernator.


Sub atenta supraveghere a acestui domn Isărescu s-au prăbușit toate cele patru bănci de stat care existau în 1989, Banca Română de Comerț Exterior (BRCE), Banca Agricolă, Banca Comercială Română (BCR) și Banca de Investiții (BRD). Acestora li s-au adăugat toate băncile cu capital românesc iar ultima dintre ele, CEC-ul, este cu un picior în groapă. Timp de peste trei decenii leu s-a devalorizat, capitalul românesc a fost pulverizat iar circuitul financiar este controlat de capitalul străin al multinaționalelor care se bat pentru ministere.


Pot să vină peste români alegeri generale, locale sau prezidențiale, proteste, referendumuri, căderi sau remanieri de guvern, abrogări de legi, hotărâri de urgență, molime, războaie și crize de toate soiurile dar un singur fir roșu îi unește pe toți prădătorii mari și mici ai prăzii numită România și anume niciunul dintre ei nu vrea să controleze Banca Națională.


În toate celelalte domenii de activitate partidele se poartă ca niște hiene înfometate dar atunci când vine vorba de Banca Națională se transformă toate în Zâna Zânelor și cad la pace ca prin farmec lăsând frâiele banilor românești în afara sferei lor de influență.


Această contradicție, pe de o parte bătălia nemiloasă pe ministerele care controlează resursele țării și pe de altă parte acordul comun al bătăușilor pentru păstrarea la BNR al aceluiași personaj, seamănă izbitor cu imaginea unei haite de animale sălbatice care se bat între ele pentru rămășițele prăzii dar fac asta doar după ce stăpânul haitei și-a luat primul halca cea mai gustoasă din trupul prăzii.


Mai pe înțelesul tuturor, atât timp cât fluxurile principale de bani sunt controlate de stăpânii din umbră ai României, bătaia pe ministere și pe resurse este lăsată la mâna oricui are tupeu, relații și sumele necesare pentru mituirea trădătorilor din România.


Timp de 32 de ani România a fost prada îngrășată timp de 25 de ani de obsesia lui Ceaușescu pentru industrializare și independență. La început a fost nevoie de un prădător puternic pentru prima mușcătură din trupul țării, apoi au venit prădători mai mici care au mușcat mai puțin dar regulat și în timp hoitul românesc a rămas la dispoziția mărunților prădători, ultimii veniți la ospăț dar la fel de hămesiți ca și cei dinaintea lor.


Cine trece azi pe drumul mare mai poate vedea carcasa României și ultimele ei resurse de care trag cu colții câțiva prădători jigăriți, ultimul val al haitei care a atacat acum 32 de ani.


Iar când ultimul prădător va smulge ultima ciozvârtă românească din trupul țării mele, atunci domnul Mugur Isărescu va stinge lumina și va pleca având bucuria datoriei împlinite.


Până atunci ne mai putem juca cu ceva alegeri, mai avem ceva partide de înființat și mai avem ceva vorbe de vorbit între noi.


Noi cei care am privit vânătoarea de la galerie și care nu ne-am dat seama că prada suntem noi…


Bogdan Vasile

www.romaniaromanilor.org

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Regulile unui protest eficient.

2 octombrie 2022. Observațiile unui naționalist nedumerit. - Trei puncte de întâlnire diferite. - Fără manifest unic. - Fără vreo intenție de a înainta un manifest autorităților. - Fără a cere vreo di

bottom of page