top of page

GHIDUL ACTIVISTULUI NAȚIONALIST

 

Înainte de orice discuție pe tema luptei civice este important să acceptăm următoarele adevăruri confirmate de istoria revoluțiilor:

O schimbare profundă de tip revoluționar presupune înlocuirea instituțiilor statului cu altele noi. Orice altă schimbare superficială sau simpla înlocuire a celor de la putere nu este decât o lovitură de stat cu menținerea formei de organizare.

Un stat rămâne în echilibru stabil atât timp cât elementele de mai jos funcționează la parametri acceptabili:

1. Situația financiară generală

2. Elitele din jurul puterii

3. Masele populare

4. Ideea generală de prosperitate

5. Sprijinul internațional

Dacă aceste cinci elemente ies din parametrii acceptabili atunci statul intră într-un așa-numit ECHILIBRU INSTABIL și schimbarea devină posibilă.

Deși pare foarte serioasă simpla nemulțumire populară este total insuficientă pentru o schimbare revoluționară. Din perspectiva cetățenilor nemulțumirile pot părea semnificative însă dacă celelalte elemente funcționează acceptabil atunci nu există suficienți catalizatori pentru explozia revoluționară.

Pe de altă parte dacă situația financiară este dezastruoasă, dacă o parte din elite (explic cine sunt elitele pe pagina Cunoașterea Adversarului) sunt nemulțumite, dacă și masele populare sunt furioase și dacă se naște un mesaj general de luptă pentru o nouă prosperitate sprijinită la nivel internațional atunci dezechilibrul permite o acțiune generală împotriva celor de la putere.

În practică rareori se poate cunoaște situația cu exactitate înainte de izbucnirea revoluției însă există semnale importante cu ajutorul cărora se poate identifica echilibrul instabil propice pornirii luptei civice.

Este esențial de înțeles și acceptat că nici o revoluție sau schimbare semnificativă la nivel statal nu este posibilă fără sprijinul ELITELOR sau măcar a unor grupări din cadrul elitei.

 

De aceea lupta civică nu se poate rezuma la proteste stradale și la îndemnuri simpliste de genul ”intrăm peste ei și ne luăm țara înapoi” deoarece în absența trădării elitelor instituțiile de forță ale puterii au pârghiile necesare pentru a păstra puterea (vedem mai târziu ce este puterea și cum se exercită aceasta).

Prima concluzie pe care o tragem este că strategia luptei civice adevărate trebuie să ia în considerare toate cele cinci elemente enumerate mai sus.

ÎNCEPUTUL LUPTEI CIVICE

Schimbarea a fost mereu adusă de grupuri mici care au crescut prin organizare și pasiune. Asta învățăm să facem aici.

 

Lumea nu se schimbă cu vorbe ci cu fapte iar acest ghid arată pas cu pas care sunt metodele de acțiune civică necesare pentru a redeveni stăpâni la noi acasă. 

Aici vom descoperi metodele de luptă civică și apoi vom avea ocazia de a pune în practică aceste învățături în cadrul unui proiect de monitorizare totală a alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale. 

Toate marile mișcări sociale din lume folosesc aceleași metode pe care le vom studia aici. Chiar și dușmanii neamului românesc folosesc multe dintre armele pe care le vom studia și noi iar necunoașterea lor ne face vulnerabili și ușor de dominat și manipulat.

Fără alte vorbe deșarte hai să pornim la drum pentru renașterea neamului românesc!

 

 

CONCEPT FUNDAMENTAL 

Activistul civic are nevoie de TREI repere pentru a se poziționa corect în raport cu orice acțiune civică, acestea fiind cunoașterea de sine, cunoașterea adversarului, și, pe baza celor două de mai sus, strategia de luptă civică. Prin cunoașterea de sine găsim motivația și metodele de luptă iar prin cunoașterea adversarului descoperim punctele tari și cele slabe unde putem lupta cu șanse de izbândă. De îndată ce cunoaștem ce putem și ce poate adversarul nostru putem stabili o strategie coerentă de luptă civică. Doar așa se poate lupta cu șanse de reușită atunci când adversarul ne este mult superior.

Mai jos găsiți accesul către paginile de pregătire pentru toate cele trei elemente fundamentale. Prima este cunoașterea de sine, urmată de cunoașterea adversarului și în final putem vorbi despre strategia de luptă. Respectați această ordine și veți deveni puternici.

    PASUL 1

    PASUL 2

    PASUL 3

bottom of page